Jag fokuserar, taggar till & går och tränar skivstång =)!

Två inlägg på en dag...detta måste vara rekord för mig, men jag var bara tvungen :). Jag vet inte vad det varit för fel, men sedan i fredags har jag känt mig ofokuserad, trött och lite halvdan. Jag har känt som att jag vill göra något, åka någonstans, utvecklas lite mer, trött på miljön kanske, jag vet faktiskt inte...har bara känt mig lite OFF helt enkelt!

Men så igår var gulliga Pethra "på mig" om att jag skulle följa med till gymmet (och jag kände mig verkligen inte upplagd) men hon peppade mig, så kl 18.00 stod jag där redo för ett kommande relativt hårt gympass! Hade jdet inte varit för henne, så hade jag heller inte fått kommentaren/komplimangen att mina ben (och rumpa?) ser: "väldigt shyssta ut i de där byxorna", haha :)!

Sedan var det bästa Saras tur att peppa, vilket resulterade i en runda på nästan en mil!
Sara berättade för mig igår att hon tagt efter mitt sätt att tänka då det kommer till löpning, vilket var grymt kul att höra :). Kommer ni ihåg att jag pratat om att jag fokuserar på saker jag paserar på marken ca 3 meter framför mig och nästan "checkar av dem" som hinder då jag passerar dem och sedan då det börjar ta emot ännu mer, fokuserar på något låångt fram och upprepar för mig själv U CAN DO IT (Ibland tom skriker jag rakt ut...haha)?! Sara gör det också nu och hon är grymt duktig på att löpa, HÄRLIGT TJEJEN!!!

Och nu idag då det tog emot lite, skrev jag i min Facebook status: "Jag fokuserar, taggar till & går och tränar skivstång =)!" och genast hade man en massa "gillar(t)" och kommentarer som; "go girl!" Sånt får en glad och motiverad, så keep up the good work ni med haha! Passet var som sagt skivstång 70 min med fous på kondition, ett pass jag inte testat förut, men jag ger det 9 av 10 möjliga (en 10:a om dom skippat Lasse- Stefans) svettades om möjligt ännu mer än under kibox, ett tag fick jag tom lov att blunda för det sved sådant i ögonen och då VET MAN att det kommer kännas dagen efter haha....


Det är enormt peppande när personer talar om för en att dom gillar det man gör :).


Tur att man har så många underbara vänner som coachar en, när man ibland glömmer bort att coacha sig själv ♥...

Med det sagt och med Springsteens Dancing In The Dark, skrålandes från högtalarna kan jag bara konstatera att livet är underbart (Som min Skövde- Malin skulle sagt) och att jag är lyckligt lottad :)!

Premiär-(nästan)milen & Nike Lunarglide+!

Jo, jag har faktiskt köpt de där Nikeskorna jag pratade om och visade upp i ett tidigare inlägg och snacka om att jag är nöjd, (speciellt eftersom jag tillsammans med Eskilstunas barnfamiljer trängdes under kampanjerejjset i lördags och fick dom var 900 kr) :)! De är liiite uppseendeväckande (neonrosa), det märkte jag påväg till gymmet igår, folk stirrade liksom och en äldre herre och hans äldre dam fällde kommentaren: OJ!, då de passerade mig...haha

Jag gymmade i alla fall i någon timme, blev lite av varje, en genomkörare: Ben/rumpa, lite rygg och mage för att avsluta med armar. Därefter snörade jag på mig neonskorna igen och småjoggade hem till Casa de Sara och färdig middag..öppnade dörren och skrek; Honey I´m hooome...likheten mellan mig och Homer(Simpsons) är slående haha :P. Efter middagen begav vi oss iväg för att premiärlöpa i mina nya skor...nästan en mil och OJ, vilken skillnad, för trots att jag kört ben innan kändes det som att jag flög fram, kände inte av något i varken benhinnor eller knän och skon satt som gjuten :) Som sagt, mycket nöjd!

Väl hemma var det proteindrink och sängen som gällde, jag tog in på Hotell-Sara igår igen haha. Hennes säng är så jäkla skön att jag blir irriterad varje gång jag kommer hem till min haha :).

Klockan ringde 07.00 i morse, tog en halv proteindrink (har köpt nytt ISO-protein, ett protein som tas upp extra snabbt) och begav mig ut med Sara. Vi sprang förbi Malin, hämtade upp henne och joggade mot Ica-Ekängen (3jogging+2promenad km) gick bra och ett väääldigt bra sätt att starta sin dag på :) Ett shout out för Malin, som varit sjuk i cirkus en månad + att hon är lika morgontrött som mig, men som ändå var var reado för en morgontur och klarade det galant :D!




Ikväll blir det medel på Friskis och tidigt i säng!

Dessa syns jag i alla fall i :)







Ha en superdag alla!


Nytt v.s Gammalt!

Mitt nya liv v.s mitt gamla liv. Som jag berättat tidigare har jag en bakgrund i idrott (dans, friidrott och innebandy) men slutade med den sista av de aktiviteterna då jag gick i sjuan. Eftersom man på den tiden, kunde äta i princip vad som helst utan att lägga på sig ett gram fett (och hur man såg ut rent fysiskt var betydligt viktigare än hur man mådde) så blev det mycket sporadisk träning.
I gymnasiet började hormoner härja fritt och plötsligt kunde man inte käka 1 dubbel sats kladdkaka om dagen...?! Så jag köpte träningskort. Jag tränade ett tag på Forever, ett tag på Power gym och någon termin på Friskis, men jag tränade inte för att jag tyckte det var skönt eller kul. Nej träning för mig var ett nödvändigt ont och många gånger låg träningskorten mest och samlade damm i någon låda! Idag kan jag inte fatta att jag en gång levde så. Träning är idag en del av mitt liv och jag tycker det är sååå himla roligt :) men, det tog ett tag innan det blev roligt också.
Den här tröskeln som man brukar prata om, den är jäkligt svår att ta sig över och det är vääldigt lätt att man halkar tillbaka över den igen. jag sitter och funderar på vad det var som gjorde att jag fortsatte frammåt, tittade tillbaka på tröskeln...rutin? Jo säkert. Mål? Absolut! MEN, jag tror också att jag inte tänkte, kände efter så mycket. det var bara att GÖRA DET, DO IT liksom :)! Några tips är att skriva in aktiviteterna en vecka före och sedan boka av dem vartefter ni gjort dem. Detta ger i alla fall mig motivation! Att skaffa en träningskompis är ett annat tips, menar visst är det svårare att strunta i att ta sig till Friskis eller vart man nu går om någon står där och väntar på en?! Ännu ett sätt är att boka in sig på pass om det är möjligt där du bor/tränar :) Eller så kan du skaffa en hälso & träningsblogg som jag gjort ;)...eller ännu bättre, följa med mig på mina Kiboxpass (fredagar kl 16.15) anmälan är kostnadsfri men BINDANDE haha :P

Nej, nu har lillskruttan vaknat (Är barnvakt åt Lisens Aliza :)) så ska se om hon vill ha lite mat...

Ikväll blir det milen med Sara och sedan vårt efterlängtade Sune- marathon :)


Ha en trevlig dag alla :)


Att äta eller inte äta?!

Hittade denna artikel i Aftonbladet imorse:

Den amerikanska näringsfysiologen Joann Bruso ville ta reda på om det stämde att McDonaldsmat innehåller så mycket konserveringsmedel att den håller sig i princip oförändrad oberoende av hur länge den ligger framme. Bruso observerade ett Happy Meal som fick ligga framme i 1 år och resultatet är skrämmande! Maten hade inte möglat eller förändratas i utseende. Maten hafe torkat något, men hade inte angripits av varken insekter eller flugor!


En presstalesman från Mc Donalds Sverige fick besvara frågan om ingredienser och tillsatsersa påverkan på Brusos resultat och fick då frågan som följer:
- Skiljer sig ingredienserna åt från land till land?

- Det kan de göra, jag vet inte. Men vi kan inte kommentera något som inte hänt på våra restauranger.

Min fråga blir då 1) Borde man inte veta om man använder sig av samma ingredienser? 2) något som inte HÄNT på våra resturanger...haha...nej det hoppas jag verkligen inte, att McDonalds har haft 1-årig mat stå frame eller ännu värre serverat den! (Jag fattar att hon inte menar så, men tyckte det lät rätt kul, hennes svar...)

Ny mat respektive 1-årig mat...eller var det tvärt om?!

 

Sugen på McDonalds, någon?

Inte för att jag äter på McDonalds ofta, kanske händer någong gång eller två per år. Men efter att ha läst denna artikel kommer det nog dröja betydligt längre innan jag äter där igen...

Träningen är inställd idag beroende på pajat knä - Evelina ville , men inte hennes höga klackar :(!



3 + 2!

...km (3 km jogg och 2 km snabb promenad) är vad som avverkades imorse, mer eller mindre frivilligt kl 07.00 på en LÖRDAG :). Jag trodde först att Sara skämtade då klockan ringde med tuppen och hon sa åt mig att jag skulle sätta på mig träningskläderna, men efter 10 minuter stod jag där redo i Army Fitness tröjan haha. Jag kan säga att jag INTE gjort detta om jag varit själv, då hade jag förmodligen legat kvar i sängen även nu :)! Måste säga att det nu såhär efteråt känns väldigt skönt och uppfriskande, bra start på dagen, även fast jag föredrar att springa kvällstid.

Har förresten träningsvärk idag, otippat faktiskt, hela ryggen, lite armar och grym träningsvärk i magen, kul :)!

Till frukost blev det en smootihie gjord på naturell yoghurt, mango, hallon och linfrö, supergott men kanske inte så Lchf-aktigt hehe...


Blev förresten inget Sunes Sommar igår, vi konstaterade rätt snabbt att vi båda var helt slut...så vi bestämde oss för att kolla in humorserien Solsidan på tv4play, som alla pratar om vart man än vänder sig....HERREGUD vad jag & Sara skrattade haha :) Att man kan identifiera sig så väl med karaktärerna och det här med att sväva iväg i tankarna som Felix Herngrens karaktär gör rätt ofta är skitkul...och lite läskigt haha :)! Såå efter ett avsnitt är vi rätt hooked, någon som vet vart/hur man kan se tidigare avsnitt, vi hittade nämligen bara avsnitt 7!?

Ikväll ska jag äta & dricka gott med P & E, sedan kanske det blir lite utgång om ni har tur ;P!



Ha en fortsätt trevlig lördag & helg alla, för det tänker jag ha!

Kibox 85 & Halvmilen i Army Fitnessanda!

Körde Kibox 85 min idag och precis som förra veckan haglade det in erbjudanden om att få joina mig...eller inte haha :)!? I alla fall fick jag tag i en sparringpartner, en stackare som också kom solo, Dennis var namnet! Passet kändes bra... och det är verkligen skitkul :)!
Efter passet gick jag förbi Sara för att säga hej och där lyckades jag på något vis låta mig övertalas till att följa med ut och springa då hon slutade kl 19.00...Så vi sprang halvmilen på det också, SJÄLVKLART i våra Army Fitness tröjor haha, varför göra något halvdant menar jag? :) det är så jäkla kul att springa och känna att man inte blir trött, kunna springa och babbla liksom och det gör ju både jag & Sara rätt bra haha ;)!


Jag & min "partner in crime" efter löprundan

Efter löprundan fick hon utfodra mig...blev kyckling, färska champinioner och brocoli i en slags röra och till det Lchf-bröd, gott...för gott så nu orkar jag inte ta mig hem :)! Såå därför blir det Sunes sommar: Man måste ju bara älska Rudolf: "- What do you call these? - We call them niig ehh...whinerbreads! - Oh, No you dont! " :)


Bjuder på ännu ett intelligent samtal i träningens tecken:

Sara: - Jag är så jäkla nöjd med hur det urartar sig med magen - vi kommer ha magrutor på beachen i sommar liksom!
Jag: - Absolut, vi är skitsnygga gumman!
Sara: - Ja men visst syns det? (Sara drar leendes handen fram och tillbaka på hennes övre sidmagmuskler)
Jag: - Jo, ja visst syns det (det har smittat av sig och jag drar handen över magen)...!
Sara: - Men känn.....(Sara tar tag i min hand och drar den över hennes övre sidmagmuskler)
Sara (fortsättning): - KÄNNER DU hur nöjd jag är (Sara med ett stort flin på läpparna)!?
Jag: - Haha (skrattar), jo Sara jag KÄNNER hur nöjd du är... :)

Godnatt folket!
 

Kan någon komma och typ assistera mig...?!

Körde armar (biceps, triceps och axlar) idag på gymet med Sara...kan säga såhär, jag hade problem i duschen då jag skulle tvätta håret haha! Detta lär kännas imorgon gott folk, armarna är som spagetti :). Idag har jag ätit bra, men känner att jag tröttnat lite på ägg, så vid löning blir det proteinpulver igen, om inte Dalblads whey Class+, så Proteinfabrikens (så gott som rent vassleproteinpulver) :). Jag brukar ju vara emot det här med konstgjort vad gäller allt....men det är svårt att få i sig tillräckligt med bra protein vissa gånger och dåär ett proteinpulver så smidigt!
I morgon blir det nog löpning eller gymet, för på fredag är det Kibox igen :)



Proteinfabriken eller mitt gamla hederliga Dalblads med jordgubbssmak...det är Frågan?!








Är även sugen på denna Hälso - choklad, som jag hört en massa bra om...fullproppad med antioxidanter. Ett plus att den per serving (15 gr) enbart innehåller 5.6 kolhydrater!





Natt natt...

Halvmilen!

Jag kom precis hem efter en löprunda på lite mer en än halvmil på 26 minuter (stoppljus och snövallar inräknat ;)). Jag sprang själv, trots att jag annonserade efter löpar-vänner på Facebook...?! Jag sprang ner mot Badhuset, över Nybronsbron och längs med ån förbi Janerlings och Dannes bar, sedan vidare ner mot Cafe sylvia och över Forsbron och längs med ån förbi upp mot Badhuset, Rinnmansparken osv...

Jag kom att tänka på att jag inte tänkte på NÅGOT SPECIELLT, bara sprang och det var sååå skönt!
Vad tänker ni på när ni är ute och springer?


Jag har fått lite frågor angående coaching och träning. Här kommer lite litegrann :)
Coachande tips
på vad man kan tänka på för att öka motivationen och förbättra träningen - ägna sig åt vad jag kallar för fokuserad träning (funkar givetvis jättebra för den som vill börja träna)! Jag pratar förstås om MENTAL TRÄNING. Ni som redan är insatta i idrottsvärlden eller har koll på det här med personlig utveckling, vet redan vad jag pratar om, men för er som inte vet, så ska jag berätta...

Mental träning ökar dina chanser att nå dina mål och handlar väldigt kort om målbilder, medvetenhet & positivism samt symboler/visualisering, dvs mentala föreställningar!
MÅLBILD: Vad har du för mål? Bestäm dig för ett huvudmål som du vill nå på lite längre sikt, tex ½-1 år. Beskriv detta mål så tydligt som möjligt (skriv gärna ned på papper) Sätt sedan upp tydliga delmål (bör helst vara sådana som hör ihop med- och hjälper dig mot ditt huvudmål). Mitt huvudmål är att gå ner 6 kg och tona kroppen så att jag till augusti har tydligt definierade magmuskler. Mitt delmål är att tills den 6 juni då jag ska springa ett milslopp göra det på runt 40 minuter!
MEDVETENHET & POSITIVISM: Var realistisk. Vart är jag nu? Vilka resurser har jag (kan handla om materiella saker som kläder, om fysiska begränsningar som dålig kondition eller om personliga drag som kan vara till din fördel, som tex envishet)? Vikla resurser behöver jag skaffa mig? Då du kartlagt allt detta, är det lättare att se vart man ska börja sin förändring.
Exempel: Då du tex tänker/säger att du inte klarar av att springa 2 km pgr av att du har dålig kondition...ändra ditt språk mot dig själv och lägg till JUST NU: Jag har dålig kondition just nu. Detta kan tyckas lite fjantigt och kan kännas konstigt till en början, men vad du gör är att du talar om att situationen inte är bestående och att det är Du själv som har kapaciteten att förändra. Detta sätt att tänka påverkar alltså din hjärna och tillslut (då du ändrat ditt språk mot dig själv till ett positivt språk) kommer du att märka förändringar i motivation som i sin tur ger en ökad tro på den egna förmågan/stärker självkänslan! Jag behöver införskaffa mig ett par nya löparskor och löpträna mer, ca 3 dd/veckan.
SYMBOLER/VISUALISERING: När du har ett mål, försök hitta något - en symbol som påminner dig om om ditt (del)mål. Exempel: En chef för ett stort företag fick höra att han var otydlig/luddig i sina PM till sina anställda. Han ombads av en coach att hitta något (en symbol) som påminde honom om att vara tydlig. Chefen valde en bomulstuss. Denna satte han upp vid sin dator och denna bomullstuss fungerade som en påminnelse om att det var viktigt att vara tydlig...aldrig förr hade hans PM varit så tydliga! Vad gäller visualisering, så föreställ er er själva när förändringen är ett faktum, dvs när målet är nått. Exempel: Vill du in i "smaljeansen", så föreställ dig själv i jeansen...Min symbol är min rosa-bandet vattenflaska. Vad jag visualiserar är hemlighetsstämplad information haha :)


TIPS FRÅN COACHEN (Haha, nu var jag rolig :) - Två saker som jag kommit på att jag gör då jag är ute och löper är följande:
  • Flytta fokus. Man brukar säga att man ska hålla blicken långt fram då man är ute och springer. Prova istället att sänka blicken ner mot marken ca 2-3 meter framför dig och lägg märke till det du passerar på marken: grus, kvistar etc, OBS du ska inte stirra dig vintirrig, utan släpp blicken om det du passerar i god tid, det är inte meningen att du ska springa och titta baklänges :). För mig ger detta känslan av att jag "tar mig över hinder" och kanske tom gör löpningen lite mer intressant. Ibland kommer jag på mig själv med att öka tempot :) Skaffa dig ett mantra, dvs något du kan upprepa tyst för dig sjäv medan du springer för att öka motivation. Mitt mantra är ucandoit, vilket förklarar namnet på min blogg, Beach 2010 funkar också haha :)!


Varför vänta med något du kan göra idag tills i morgon? TANKE - ORD - HANDLING

U CAN DO IT! :)





Afro dance, check! Kul...Ja. Utpumpad...Nej!?

Kom precis hem från Friskis och Afro dansen precis, det var roligt och lite halvsvettigt...MEN jag blev nästan lite besviken över att jag inte var så svettig och slutpumpad efteråt som sist jag körde (2 månader sedan)?! Självklart kändes det, men eftersom jag och Frisör-Malin (har så många Malin numera :)) körde mage 30 min efteråt och jag sedan sprang hem och det nu känns som att jag skulle kunna köra ett pass till...Ja, ni kanske förstår vad jag menar...Det kanske är dags att trappa upp träningen, börja köra intensivpassen, mer skivstång och spinskivstångspass, dvs pass jag normalt inte brukar köra för att så att säga "chocka kroppen" lite och få ut mer av träningen - BLI SVETTIG :)!!!

Jag har också fått skäll i helgen...enligt Malin (och Pethra) - Lchfproffsen, så äter jag för LITE fett för att det ska vara Lchf...detta kan jag säga bero på att det fortfarande känns väldigt, väldigt konstigt att äta tex mycket grädde och majonäs...men eftersom jag lovat att ge detta en ärlig chans så åt jag till frukost, håll i er nu: 1 ½ dl grädde med 1 dl vaniljyoghurt och till det 1 finncrisp med ett tjockt lager majonäs och ett skivat ägg på och till det en kopp thé!!! Lunch: Kycklingsallad. Middag Duktigt va M & P ?...

Dagen spenderades med familjen, först var pappa här för att berätta om sin fotbollslång-weekend till Manchester och att han och Meckan blivit stoppade i tullen i jakt på knark...fan pappa, du får börja resa utan Hawaiiskjortan haha :P
Därefter åkte jag hem till Farmor&Farfar för att fika och berätta lite om USA-resan i sommar. Jag frågade dem om de tyckte att rätt låt vann i Melodifestivalen. Det tyckte dom inte. "- Nej det var för lite fart i den, vilken gillade vi Arne (farfar)?". Farfar hör inget. Farmor (sjungandes): "- Jo, MANDOM, MANDOM...du måste ha din MANDOM!"....Jag: "- Du menar väl Manboy?". Farfar vaknar till och (SKRIKER) plötsligt: "- DEN DÄR MANSDOM var det va?!?"...
HAHA, dom är bra söta mina två guldkorn :)!
Jag avrundade min familje-dag med middag hos mamma & Göran i Lchf-anda: Acon & Bägg (som Malin skulle sagt) :)

Nu är soffan & American - Idol som gäller. I morgon blir det gymmet med Sara - Intervall på bandet sen armar&rygg tror jag!

Natt natt...

Till Malin!

Till härligt underbara Malin - tack för alla fina ord och all inspiration! Du är en sann vän som är precis lika knäpp som jag: "VI är EN vampyr, VI FLYGER och SYR?...!" (jag sjungandes klockan 04.00 natten till idag....finn ett rätt....jag & Malin skrattade oss hesa men resterande sällskap fattade inget, utan skrattade mest åt oss :)







FINA ORD om en kreativ blogger:

"Evelina - För sin härliga entusiasm i att bli en Ännu mer hälsosam själ än vad hon redan är och dela med sig av detta till världen =)
"





Malin har precis åkt hem mot mot Borlänge, så nu är man en sambo mindre igen...Underbar helg i alla fall med underbart folk :) Josefines födelsedagsfest var verkligen jättetrevlig med diverse lekar på Café Sylvia. En lek - Frukt till frukt som Malin tog oss igenom gick speciellt hem bland folket :) Tänk er Moraträsk och "Nu ska vi ut på tigerjakt" tillsammans med ett glatt gäng och lite(r) vin...jag åkte ut först som vanligt, kan inte hålla mig då det kommer till sånt plus att jag dumt nog valde frukten VINDRUVA, hur bra går det att säga på Moraträskvis tycker ni?? Precis! Haha :)


Nu ska jag ut och promenera i solen igen...Och Du Malin, vi båda vet att: "...örhängena kom på 80- talet" och att det var "...Torgne Mogren och inte Gunde Svan som åkte Vasalopper första gången" (Citat okänd) ® HAHA!



Jag säger som Krunegård, mig & Malin: Hela världen är så underbar om man är korkad, tom & glad!:)


Dancing In The Dark!

...Denna låt har fastnad i mitt huvud, tom drömde om den inatt och det var det första som dök upp i mitt huvud då jag vaknade i morse, haha tom nynna på den innan jag ens sagt godmorgon till Malin?! Är väl inget direkt Springsteen fan så sett och låttexten stämmer väl inte direkt in på mig, inget jag kan idenftifiera mig med...inte numera i alla fall :). Jag är inte en sådan som sitter och väntar på att saker ska hända eller att förändringar ska ske, jag ser till att saker händer och förändringar sker istället! Ändå är det nått med den låten (uppenbarligen eftersom jag kommer på mig själv med att tänka på den hela tiden) Just meningen: "You can't start a fire, you can't start a fire without a spark", jag gillar den för det stämmer verkligen: Allt - saker som till exempel en förändring tar tid, tid och vilja är enligt mig tom det som ger förändringen! Jag antar att jag bara ville ha det sagt....stressa inte fram en förändring, inte om du vill ha en långsiktlig sådan, du måste först ha gnistan för att kunna starta elden liksom....:)

Nåja, låten är fin...

Så träning då. Kibox igår med min härliga Malin, (som är min sambo en helg i månaden ungefär:)) träningen var kul och jobbig som vanligt! Detta följt av middag med henne och hennes syrra, På spåret (jag blev tvingad) med varsin knähund i famnen (tantvarning #1) sedan ett glas rött nere på stan och tidigt i säng. Lyxfrulle a la Malin och nu ska vi ner för en fika med tjejerna. Därefter rumpa/lår och mage på Fiskis :)

Ikväll Blir det födelsedagsfest på Sylvia för Josse, Malins syster som fyller 20 år. HURRA:) Klackarna i taket!



Ha en härlig dag alla och gå försiktigt, det är MYCKET halt ute märkte vi imorse då vi gick för att köpa frukost...jag och Malin gick som två gamlingar, klagade på att det var dåligt saltat och att vi hade fel skor...funderade en millisekund på det här med broddar tom  - tantvarning #2... HAHA

KRAAAM!

Moderna Tarzan-lianer, mage, 130kg & svartvinbärs-müsli!!!

Ja, det var vad som stod på dagens träningsschema. Jag mötte upp Sara på hennes jobb för en daglig dos av Karls kaffe inne på 21:an, gott...därefter bar det av till Friskis för att gymma :).

I förra veckan förundrades typ vi och halva Friskis gymfolk över en nykomling vid de fria vikterna. Tänk er två längdinställbara, kraftiga "Tarzan-lianer" (rep) i modern tappning med handtag hängandes från taket...Det var lite kul att se hur folk gick lite fram och tillbaka, sneglandes på den nya träningsutrustningen, man kunde riktigt se hur de (inklusive jag själv & Sara) tänkte: Hur f*n funkar de där?!. Vi förstod att det måste handla om funktionell träning och användandet av den egna kroppsmassan, men vi förstod inte riktigt hur vi skulle placera oss själva i förhållande till repen. Idag fick jag och Sara en instruktion vilket kändes både roligt, bra och ovant! Sedan var det dax för mage och även där fick vi hjälp av instruktören med lite nya övningar och förbättring av teknik :)!

En magövning som jag verkligen kan rekommendera och som definitivt känns dagen efter (om du gjort rätt) är följande: Benlyft/omvända situps, rumpres...kärt barn har många namn ;)
  1. Lägg dig på rygg på en matta med benen rakt upp i luften, ta en tyngd (förslagsvis en rätt tung kettlebell) och placera den bako huvudet i luften (detta endast om du vill träna armarna statiskt)
  2. Sänk benen långsamt långsamt mot golvet, samtidigt som du håller magen spänd.
  3. Stanna strax innan fötterna nuddar golvet
  4. Lyft sedan fötterna långsamt mot taket igen (räcker med att rumpan lyfts från golvet en liten bit).
  5. Upprepa 15 ggr och gör sedan en annan magövning
  6. OBS, det är viktigt att du hela tiden har en anspänning i magen, samt att du försker "suga in" naveln - tänk pilates och "hålla powerhouse" eller spänningen i magmuskulaturen som du får vid en hostning!





Något suddig bild, men jag hoppas att ni fattar principen :)

Efter magträningen var det dags för benpress. Jag har tidgare tagit ungefär 80 kg (utan stång inräknat) men så idag tänkte jag att jag skulle försöka mig på något tyngre. Ett par grabbar hann dock före till benpressen...med ca en sekund, men jag var ju inte sen med att fräckt fråga om jag fick köra under deras pauser. Det fick jag, snälla grabbar, dom tom passade åt mig :) haha! 130 - 170 kg körde dom med. Det gjorde jag med :)!!! 130 kg var ingen match, körde 3 set 15 rep, men när jag skulle försöka mig på 170 kg tog det stopp, hade sån mjölksyra...men nästa gång så :)

Nu avnjuter jag lite hemmagjord müsli på eget recept, hur gott, nyttigt och enkelt som helst!

Musli müsli mysli:

  • 2 msk ekologisk kallpressad Kokosfett,  1 dl riven kokos, 1 dl linfrö (hela + krossade), ½ dl sesamfrö, ½ dl dinkelflingor och 1 dl svartvinbär som blandas väl. Krydda med kanel, kakao och vaniljpulver (liten burk som finns på Ica bestående av krossad vaniljstång och är ekologiskt & fritt från tillsatser etc). In i ungen på 170 grader i ca 10min! KLART!



Nu kallar soffan och onsdagsmys, vi hörs!

Vilken underbar dag...

och den har bara börjat! Jag får sådana vårkänslor, tittar man ut från mitt vardagsrumsfönster så kan man nästan tro att det är sommar, ja i alla fall tidig vår :). Igår sprang jag & Niklas enligt den väldigt smarta och roliga sidan: www.jogg.se 7.1 km. Hur vi sprang kan ni se här: evenik-rundan (Niklas "finurliga" namn :P).

Det var riktigt skönt att komma ut och märka att det inte tog emot! Det är riktigt kul, att känna att man nog inte tappat så mycket ändå sedan Army Fitness...:)

Idag har det varit Mdh och V-ås hela förmiddagen och nu funderar jag på att snöra på mig löparskorna igen och springa och hälsa på Farmor & Farfar :) Appropå löparskor så var jag & Sara på Teamsportia för att göra en fotanalys på mig så att jag vet vilka skor som passar mig bäst. Jag fick där reda på att jag pronerar något, dvs trampar lite innåt då jag löper, vilka bla dessa skor för 1195 :- plockades fram:

"Joggingsko med den senaste Lunarteknologin från Nike. Materialet i mellansulan ger dig en dynamisk stötdämpning och pronationskontroll. Flywire i ovandelen för lägre vikt. Kompatibel med Nike+. Damstorlekar, finns även i herrmodell." (?)...(skynda skynda grabbar, som Gunde skulle sagt ;P)

Vad tror ni people, jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag gillar looken a la 80-tal, eller om den är lite för spejsad för min smak ändå?!? Tyck gärna till...



Nu beger jag mig snart ut i solen för en liten promenad med Pethra :) sedan blir det ett besök hos gamlingarna :).
Stråååålande solsken utanför som sagt, snart dröjer det inte länge tills man kan stå på Fjärilstigen och invänta höskrindan ner till Midsommarstången :D



Veckoresume: Kibox, godis och löpning!

Ja...ingen idé att jag ursäktar mig längre för att jag "lyser med min frånvaro" här på bloggen. Men jag kan säga så mycket som att allt är Vahids fel :P. Det är hans fel för att han inte hookat upp mig med en kamera än som gör mig mer motiverad till att skriva om mitt liv som (för det mesta) består av: träning, kost och hälsa.

Mycket har hänt sedan sist...jag är kär! Min nya kärlek heter Fredagar och Kibox 85 min :)! Jag trodde inte att jag var den typen som gillade denna träningsform. Oj så fel jag hade, det är ju så himla skönt att efter en lång vecka fylld av plugg och jobb kunna ladda upp för lediga-helgen med att svettas och boxa sig riktigt mör och att sedan vakna upp på lördagsmorgonen med en skön träningsvärk :). Jag inser att jag ibland låter lite som en masochist, att jag gillar det här med att plåga mig själv lite väl mycket, men jag gillar faktiskt att ha träningsvärk, hur konstigt det än låter. Träingsvärken gör liksom att man känner att man lever haha...
Såå, det jag egentligen ville ha sagt är att gillar man tanken med att svettas, få upp flåset, trimma kroppen (dvs känner man sig lite masochistisk) under relativt kort tid, samtidigt som man har grymt kul, så ska man testa Kibox!

Har också varit lite av en godis - junkiii nu på sistone måste jag erkänna och det har jag inte varit på lääänge...i och för sig har jag ju min knäppa 7 eller 13 kronors - regel, vilket betyder att jag om jag får ett godissug bestämmer mig för om det är av arten jäääätesugen (14 kr) eller bara lite småsugen (7 kr). När jag väl bestämt mig, så köper jag bara smågodis för just den summan, jag är toknoga med detta haha! Jag vet att detta kan låta helsjukt, men det funkar och sätter lite gränser :)

Det här godissuget är dock ganska irriterande faktiskt, då man känner att det blir lite +/-/0 av det hela, såå jag avslöjar detta med hopp om att ni påminner mig om ni skulle se mig med en påse som garanterat kostade mer än 13 kr, så ta den ifrån mig. På riktigt!

Har återupptagit löpningen nu också (mycket pgr av att jag hamnat i "godis-tjääsket" som Robert Gustafsson skulle ha sagt haha), gjort en "come back" sedan december och Army fitness...hade jag tappat flås? Klart jag hade, men inte så mycket som jag trodde, blev ju inte precis milen, men en 5 km blev det nog allt :)! Appropå löpa, så ska jag ut nu, låta Niklas få svettas lite..ägna mig lite åt en annan favoritsyssla, sadomasochism... haha :P

Avslutar därmed med följande klocka ord...Som rubriken lyder: "...Kibox, godis och löpning" --> Ja, vad skulle man göra utan er!?

Ut i kylan, hej på er!

RSS 2.0