Grym helg!

Denna helg har innehållit nästan allt :) har haft ett fullspäckat schema och sånt gillar jag, då blir jag som mest effektiv då! Fredagen spenderades hos Lisen & Jani med tjejmiddag, guitar hero, dans och lite alkohol, med betoning på liiite, var ju menat att jag skulle träna på lördagen. Det fotades en massa också, men korten blev inte lika bra som verkligheten, haha...jag har inget emot att vara med på kort, men jag avskyyr verkligen spontankort (och då pratar jag inte om spontan -kort a la V, där man får en fakead pose att se helt spontan ut haha) Jag pratar faktiskt om riktiga spontankort där folk tar kort på annat folk då dom (Läs JAG) ser ut som antingen; sju svåra år, en before-bild (i before & after) eller bara allmänt puckad ut! Självklartlyckades jag pricka in alla tre, faktiskt på en och samma bild och det sorliga är att jag inte försökte med något av det haha...

Kvällen fortsatte i alla fall på Harrys, skitkul...träffade på gamla ansikten vilket var jättekul då jag fick dansa bugg haha :)..trevlig kväll!
Söndagen böjade lugnt och fortsatte så, var och fikade med Simona och sen på bio, Twilight..mycket ba :)! Kvällen avslutades med filmen Year zero med Jack Black haha...bra film....sen somnade jag på Lisen & Janis soffa, utmattad efter helgens bravader....
Ikväll är det klädning av gran och julbord (hos samma människor), två par och sen jag, femte hjulet men vafan jag har ju Aliza.....jag tror att dom kommer adoptera mig snart, antingen det eller sparka ut mig :P!?

NU ska Lisen och jag klä granen med Aliza..."-Tant Evelina är inte så snabb, det tar lite tid" säger Lisen och ljuger...uppebart... för sin dotter...Det här om Tant är iof helt sant eftersom det är ett självutnämnt namn...men att jag inte skulle vara snabb...nej, där ljög jag, jag är verkligen sämst på att vara snabb, eller så är jag bara världens bästa tidsoptimist, det låter bättre :)!?!

EFTERLYSNING: Om någon snäll själ vill skänka en fattig student en julgran, (eller åtminstone hjälpa henne att få hem en julgran), så kan man göra det, så kanske man får kaffe för besväret :p!

Julstämmningen är oslagbar ikväll...och så kommer Anna Ankas julprogram på tv också...:)
God jul!


Kakbak, Maxträning och Generation fett!

Bakade kakor idag till julafton, haha det har jag inte gjort på fleera år, and I still got it och NEJ det var inga algkakor a la Skipper, utan helt vanliga kakor, halva satsen tillsatte jag kanel till..grymt goda blev dem! De var dock lite föör goda, så det slank nog lätt ner 5 st, fan jag som vart så duktig, fast det gjorde ändå inget, hade dejt med Sara på gymmet och f*n vad vi körde hårt, 1.5 timme blev det allt med stretching inkluderat! Vi bestämde oss för att göra ett litet mini-maxtest, dock efter att vi tränat i en timme, MEN jag förbättrade mitt resultat gällande sit ups - 180 st! Känner mig nöjd och helt slut i kroppen, fast på ett bra sätt :).

Nu tittar jag på tv3:s Generation Fett, gillar det programmet och har följt det sedan start. Kvällens program handlar om speciella skolor - bantningsinternat för överviktiga ungdomar i USA. På skolorna får eleverna lära sig "näringslära" från en dietist (jag skulle nästan vilja kalla henne skojjare) samt träna med en personlig tränare.

Well Spring, ett bantningsinternat i Californien, är en av skolorna och skolan kostar maaassor: 50. 000 svenska kronor/månad, vilket tyder på ett visst klientel (det finns dock stipendier). Eleverna får inte överstiga kcal intaget 1200 kcal/dag, men det nämns inget om hur mycket av varje macronäringsämne, dvs protein, fetter och kolhydrater man får äta?! Man ska träna 2h/dag.

Jag tycker att det är jättebra med internat som Well Spring, då många inta klarar att gå ner i vikt på egen hand, utan behöver stöd och för att finna en inre motivation till livsstilsförändring, MEN ju längre tv-programmet pågår, desto mer förbryllad blir jag...

Den så kallade mat som inhandlas består av skräpmat som chips, marschmallows, jordnötssmör (med socker), sylt, jello och vitt bröd (rostmackor). OBS detta räknas som lunch!? Programledaren frågar den ansvarige för inköpen, dietisten varför eleverna får chips som bantningsmat (och förklarar att vi i Sverige aldrig skulle överväga chips som något nyttigt), varpå dietisten svarar: "Why not, you dont?" (HALLÅ!?) hon fortsätter sin argumentation med att berätta att chipsen bara innehåller 160 - 180 kcal per påse. Det är tydligt att kcal går före faktiskt näringsinnehåll, vilket i chips är ungefär lika med 0 och det finns tuuusen fler och bättre alt än chips! Ja, jag inser att vi har en helt annan syn på kost i Sverige än vad de har i USA - en helt annan matkultur och att hälsosam mat i USA är betydligt dyrare där än här, men man kunde kanske förvänta sig mer utav en dietist, eller?

På Hemkunskapen, en annan viktig del i viktframgången lär sig eleverna att göra kakor och bakelser till mellis gjorda på bla: Marschmallows, vaniljkräm och lite socker...?! Socker verkar försvaras till döden och när programledaren ställer frågan: "Varför lär ni inte eleverna att äta nyttigt, typ frukt istället för kakor som mellanmål som faktiskt innehåller rätt mycket socker...?", så svarar hemkunskapsläraren: "NO, thats not realistc, these are just kids and they dont understand it...". Jag blir mörkrädd! Ungdomarna är någonstans mellan 15 -25 år, så jag vägrar tro på att de inte skulle förstå och att visa bättre och nyttigare alternativ (stället för att byta ut ett dåligt alternativ mot ett annat  lika dåligt) skulle vara en omöjlighet?! Ska man inte i dessa yrken coacha/hjälpa folk till att tro på den egna förmågan, jobba med empoverment - stärka indivderna!? Sen det här snacket om kcal och att det är viktigt att hålla koll på detta. Visst, det kan jag köpa, kcal är enligt mig ett bra sätt att hålla koll på energiintaget, MEN det förutsätter ju att man ser till fördelningen av protein, kolhydrater fett OCH socker etc. Detta då kcal inte ger en indikation på NÄRINGSINEHÅLL!!! Näringsinnehåll verkar vara något de helt glömt på Well Spring, för hur pass mycket näringsämnen, vitaminer, mineraler etc får man i sig av en lunch (7 dagar i veckan) bestående av bla: Två skivor vitt bröd med jordnötssmör av dålig kvalitet sockrad sylt och en Coca cola light?!


Varje vecka svlutas med en Veckosamling, där ger personalen olika pris, awards för elevrnas insats, SKITBRA! Men vad får de för belöning...?! JO, olika fördelar beroende på vilken nivå av "gott arbete" eleverna jobbat upp sig till. Detta är helt OK. men vad som INTE är det enligt mig är beöningen i mat! Har man haft/jobbar med ett matmissbruk, så har man en speciell relation till mat - en osund relation, där man så att säga: "Lever för att ära" och inte "Äter för att leva". Med andra ord äter man vid alla möjliga tillfällen: När man är ledsen, glad, sugen,  stressad, har tråkigt, etc listan kan göras låång.  Man belönar alltså sig själv med mat, vilket leder till bla viktuppgång som i sin tur kan leda till att man mår dåligt i sig själv osv. Är det då så smart att stimulera detta destruktiva beteende genom att ge eleverna belöning i form av mat? Det tycker inte jag i alla fall! Hjärnan är i detta fall inte så komplex att vi (om vi har ett missbruk) kan skilja på "belöning och belöning".
En annan lite lustig belöning är att man får stanna uppe längre och somliga stannar uppe väääldigt länge för att sedan stiga upp tidigt....vila/återhämtning, viktigt?! Nähe.....

Inser att jag skrivit en halv uppsats, men jag tycker detta är viktigt och otroligt intressant då det är sådant som jag brinner för och vill jobba med!

Nu är det bed time, viktigt med vila och återhämtning :)

Godnatt alla!
HJÄÄÄLPP...haha??!!!

Detta börjar bli liiite läskigt nu...
För somliga som läser detta, så säger ni säkert i läsandets stund att det här är Evelina personifierat, alltså lika självklart som att tisdag kommer efter måndag. Jag vill hävda att ni har fel om ni tycker att det jag ska berätta hör till den absoluta vanligheten!

Okej, jag är nog tidernas tidsoptimist, vilket brukar reta väldigt många då jag ofta är sen (självklart med en rimlig förklaring, men ialla fall...), virrar till tider och dagar lite då och då....detta kan jag tyvärr erkänna, MEN denna vecka har varit under all kritik och den är inte ens slut?!
Jag har inte haft ett rätt beträffande dag och tid denna vecka ETT RÄTT???!

I måndags trodde jag det var söndag och planerade inför "måndagens" Army Fitness (som för övrigt avslutades i fredags). På tisdagen som den stalker jag är, både smsade jag och ringde Simona för att dubbelkolla att våran bio-dejt sena föreställningen fortfarande var ON på onsdagen (Vi hade bestämt att vi skulle på bio på Torsdagen och den tidiga föreställningen, inget annat...haha var tom tvungen att kolla inkorgen nu så jag skrev rätt) Saken var den att jag på något sätt i alla mina 118 sms lyckades undanhålla detaljen om vilken dag det var som jag syftade på samt tid (så man kan ju undra vad jag skrev egentligen, haha) ...Jag insåg snabbt mitt fiskminne-syndrom och ville förtdydliga med ett sms tillbaka (två min senare), så jag fattat allt rätt den här gången!
Jag fick jag bara ett: "HAHA" tillbaka, sen kom ett sms till: "Ewe vad du är ute och cyklar hela tiden! Haha, vi sa onsdag eller torsdag när vi pratade först i veckan, sen bestämde vi igår att vi skulle ta det på torsdag...haha titta på dina gamla sms ifrå igår gumman :)". Jag läste sms:et och skrattade högt (kunde inte sluta skratta) så att en gammal gubbe tittade misstänktsamt mot mitt håll och bytte till andra sidan gatan!!!
3 timmar senare kom jag på att jag inte besvarat Simonas sista sms. Jag tittade naturligtvis inte på det sista smset jag fått, utan svarade utifrån mitt minne och försäkrade mig om att jag hade koll på läget nu - Bio på ONSDAG... Stort misstag...
Tre sekunder senare (Simona måste sitta på mob haha): "Haha, NEJ Ewe, torsdag kl 17.30. Nu skriver du fan ner det i handflatan eller i pannan hahahaha!"

Idag fick jag ett sms till..."...Kan vi ta det på fredag istället, sena bion?..."

Behöver jag säga mer...? INTE UNDRA PÅ ATT MAN BLIR VIRRIG då det ombokas hit och dit :)?!?!

P.S

Jag kan inte riktigt skylla på Simonas ombokningar. Jag har sedan i mångas sms:at både Pethra, Sara & Lisen om saker jag inte hinner för att....och fått tillbaka två svar: Fel dag och fel tid, haha :)!

Ni kan förstå om jag blir orolig va haha?!

Ni kan ju påminna mig: I morgon: Plugg, sen träning mes Sara efter 19.00. Fredag: 11.00 Med farfar till vårdcentralen. 14.00 Med Lisen & Aliza på promenad och till Willys. Lördag: 10.30 Bodypump i ledning av Helena.

Till JUL önskar jag mig en träningskalender från Bokia, 129 kr. Helst fastklistrad i handflatan eller i pannan! Tack!

ÄR NI SOM JAG? - Träna hjärnan

Att det fungerar verkar långt ifrån otroligt då mer eller mindre allt som utmanar hjärnan eller tvingar den att lära sig nya saker tros ha den effekten:

  • Borsta med fel hand.
  • Ett rikt social liv.
  • Läsa en utmanande bok.
  • Lösa korsord eller spelar schack.


Nu ska jag gå och borta tänderna med fel hand, socialisera med katten, läsa lite mer studentlitteratur och lösa morgondagens klädfråga. Godnatt!


Cirkelgym!

Körde ett Cirkelgympass med Pethra igår på Friskis (har kort där en rätt bra bit frammåt märkte jag igår) och både jag och pethra tyckte det var jättekul och grymt svettigt. För er som känner mig så vet ni att jag börjar svettas bara jag kommer inannför dörrarna till ett gym, men detta var helt galet, trodde det var omöjligt för en person att svettas så :)! Wow...Grym kardiovaskulär träning och grym pump i musklerna!

Idag har jag tro det eller ej en sanslös träningsvärk i armar, axlar och bröst och det känns skönt haha. Jag har nämligen fått för mig att man tränat extrabra då man vaknar morgonen efter med träningsvärk, jag VET att det inte är så egentligen, men jag blir peppad på något sätt av denna smygande värk!

Idag blir det ett lätt löppass på 4 x 2 km till farmor & Farfar och även en tur till mamma (mellanlandning) för nya mätningar och fototagning :) Men innan dess är det plugg (Hälsoekonomi) på agendan hos Pethra och en laxlunch :)
Till mellis blir det frukt och kanske en nyttig chokladboll (Se recept i bloggen).
Till middag blir det kokt ägg med spenatsoppa, gott och supppernyttigt, MEN ni vet väl att ni INTE ska värma upp spenatsoppa?! Det bildas nämligen ett giftigt om man värmer upp det ännu en gång. Det finns bakterier i spenat som bildar enzymer som omvandlar nitrat till nitrit. Nitrit är farligt för barn, men kan även vara farligt för vuxna i större mängder då det bildas Nitrosamine, som bland annat är cancerframkallande! När man värmer upp spenaten kan de här enzymerna alltså omvandla ännu mer, SÅ tilllaga bara spenat så att det räcker för ett mattillfälle!

Nu ska jag ta en till kopp av syndens dryck - kaffet (jakla grupp 8 :P) och se vad det är Anna Anka söker för person som hennes assistent haha, man kanske ska söka?!

Ha en fin dag alla!
Vilken Underbar dag!!!

Vaknade tröttare än tröttast imorse då klockan ringde 07.00, tänkte först ligga kvar, men kom snabbt på andra tankar och masade mig upp och körde BRAK. Härlig start! Spenderade större delen av dagen hos Lisen och Aliza fem månader :) trots att hon spydde ner hela mig, är hon fortfarande den sötaste bebis jag någonsin sett (förutom mig då :p) och livet känns bara så bra!

Kvällen fortsatte lika bra om inte ännu bättre...Var på 19.15 Affrodansen ikväll och rockade! Efter ungefär lite mer än halva passet och i väntan på ett låtbyte kom en kvinna på 40-50 år fram till mig och petade mig i sidan och sa: "Jag ville bara säga att det är jättekul att titta på dig då du dansar. Du tar i och kör gärnet hela tiden och man undrar hur du orkar, det är det nog fler som gör :). Jag blir verkligen peppad och motiverad!"
Hur kul är inte det att höra, från en vilt främmande motionär :). Det är konstigt att man kan bli så glad för "så lite", men det är faktiskt inte alltför ofta man hör folk "hejja på". Tänk dig scenariot att du är ute och springer och kommer till en backe och att du samtidigt möter två fotgängare. Jag vill påstå att du i 9 fall av 10 bemöts med orden: "-Det ser tungt ut det där" och sen ett flin. Varför är det så svårt för folk att berömma varandra och istället säga: "-Fan va duktig du är, hejja hejja"... (coachen i mig har talat)?!
Jag fick höra det sista av de två och blev skitglad och om möjligt ännu mer sporrad (såg mig själv i spegeln och jag såg då ut som en duracellkanin på extacy, haha).

Sitter och tittar på Svenska hjältar och sentimental som jag är (jag gråter ALLTID till Extreme Home Makeover, trots att programledaren Ty är allmänt irriterande då han genom sitt eviga gapande ger tinitus) så sitter jag och snyftar med katten i knät hehe. Fick ett sms av syrran som också satt och tittade på Svenska hjältar och då snyftade jag ännu mer :). Dagen har varit såå mysig och jag har fått tillbaka min julstämning...

SÅÅ, med det sagt vill jag avrunda med Dagens uppmaning - Ge varandra beröm och uppskattning, även dom ni inte känner :) samt en variannt av Intruktör Janelings visdomsord: Må bra, ät, skit och sov (Inte ät skit Sara haha)!

Tack & hej, ha en fortsatt trevlig kväll alla och GOD JUL!Kost och Träning?!

Ja, för er som inte vet det är jag alltså utbildad Hälsocoach och utbildar mig via en privatutbildning till Kostrådgivare! Kost är ett stort intresse, skrev tom min B-uppsats om ämnet och chansen är stor att det även blir det temat vid C-uppsatsen som jag ska skriva snart :)

Jag har fått lite frågor från flera håll om kost i samband med träning och om kost i allmänhet. Vad är då bra kost?! Ja i dagens samhälle är det svårt att veta då vi proppas med olika dieter som Atkins, The Zone, GI, Raw food etc, tom för mig som "jobbar" med det är det svårt. Jag vill inte ge råd om att en kosthållning/diet är bättre än en annan (även fast jag har personliga åsikter om att det är just så) utan tycker att man ska gå efter den kosthållningen som man anser passar bäst för en själv. MEN självklart finns det bra- och mindre bra kost, samt bättre alternativ till det man redan äter! Jag brukar titta på det jag äter som jag har en svag aning om, eller tom VET inte är det bästa ur näringssynpunkt och tänka: Vad kan jag äta som smakar och liknar tex en kokosboll, men som är nyttigt, eller bästa fall mindre onyttigt? Sedan brukar jag experimentera, vilket tillsammans med lite Raw food inspiration ledde till ett recept på Kokosbollar som är JÄTTE NYTTIGT! (Receptet kommer längre ner J)

Många säger att dom äter så dåligt, inte vet vad som är bra vid träning osv. Det finns inget enkelt och rätt svar på den frågan enligt mig, man får helt enkelt pröva sig fram och känna efter. Men det finns ju som sagt några riktlinjer....

Detta är snabbversionen, som liknar väldigt mycket det jag äter före och efter träning :):

Att äta 5-6 mål mat om dagen är bra (tre huvudmål, två mellanmål och eventuellt ett kvällsmål). Flera små mål fördelat jämnt över dagen är A och O för att hålla blodsockerkurvan jämn och därmed undvika att man ”proppar i sig en massa skit” som ger upphov till ett ökat insulinpådrag som kan resultera i viktuppgång.

 

Fundera över fördelningen av macronäringsämnen, dvs de viktigaste beståndsdelarna i kosten - Får du i dig tillräckligt av fetter, protein och kolhydrater?

Mat innan och efter träning då?! Om du äter gröt, bra fortsätt med det. Gröt innehåller massor med fibrer som ger en bra mage (men glöm ej att dricka ordentligt med vatten vid fiberrik kost) Gröt innehåller även Beta-glukan, som är bra vid exempelvis förebyggande av hjärt- och kärlsjukdom. Ladda med kolhydrater innan träning då det ger bättre energi och ork, typ gröt med psylliumfrö (bra för magen, och innehåller 0 kalorier!) och linfrö (hela= bra för magen/tarmen och krossade, krossa helst själv= nyttiga fettsyror).

Blanda ner kokosfett, ca 1 msk i gröten. Kokosfett ÄR NYTTIGT, det innehåller mättat fett, men BRA mättat fett, vilket många kanske inte vet faktiskt finns! Kokosfett är fettförbrännande och innehåller massor med vitaminer och mineraler, samt något som kallas Laurinsyra som är ett essentiellt näringsämne, dvs något som kroppen inte kan producera på egen hand utan måste få i sig via kosten (OBS från hälsokost, typ Cocosa INTE ICA-kokosfett).

Till detta, ät något med protein, typ ett ägg. Då du tränar tar kroppen från glykogenlagren, dvs kolhydratlagren för att få energi. Man brukar säga att det tar mellan 1-3 timmar för dessa att ta slut, jag har tom hört fyra h, men tycker det låter lite mycket! Av den anledningen är det viktigt att tanka på kroppen med SNABBA kolhydrater inom 15 min efter träning, typ 1 BRUN banan, en brun eftersom den innehåller med blodsocker och ett högre GI än en gul banan, vilket ger optimal återhämtning. Får du inte i dig kolhydrater, tar kroppen av det som är näst bäst/lättaste att ta av för att få energi och det är nämligen muskelmassa, INTE FETT. De allra flesta av oss vill väl förbränna fett och bygga/bevara muskler, SÅ TANKA ORDENTLIGT!

Ta gärna något Proteinpulver också (om du inte har några ägg till hands eller ett surdegsbröd med tex kalkon nära till hands) eftersom protein är byggstenarna för musklerna. Dahlblads Proteinpulver tycker jag är bra eftersom det är svenskproducerat och därav inte innehåller så mycket "skit", Pulvret finns även utan smak, vilket är det allra bästa och då kan du hälla i bär själv!.

Jag brukar äta kolhydrater före -och efter träning, men vara försiktig med dessa under resterande av dagen, men detta är för att jag vill förlora fett och gå ned i vikt och märkt att min kropp fungerar bäst på det här viset! Grönsaker innehåller kolhydrater, Broccoli är perfekt!, så byt ut (en del av)pasta, ris och potatis mot denna gröna grönsak!

BALANS är nyckelordet, dvs: Bra mat, vatten, vila och sömn är jätteviktigt! Investera även i stresshantering, dvs lär er teknikerna för lättare avspänning, då stress ger utsöndring av stresshormonet Kortisol som ökar riskerna för övervikt!

Evelinas Recept på nyttiga Kokosbollar/chokladpraliner: (ca 8 st)

1-1 ½ fiberberikade havregryn

1-1 ½ tsk nyponpulver (C-vitaminbomb. Finns på Hälsokost)

1-1 ½ tsk carobpulver (En slags kakao som är fettförbrännande och innehåller 200 ggr mer näringsämnen än vanlig kakao, lite besk eftersmak jämfört med vanlig kakao. Hälsokost)

½ msk kakao.

8 färska dadlar (Mineral- och vitaminrika och ger sötma. Finns i välsorterade matbutiker)

1-2 msk kokosfett (tips, ställ burken i varmt vatten ett tag, så blir kokosfettet rinnande och lättare att blanda)

 

Eventuellt lite Tahini som är en pasta gjord på sesamfrön och som är rik på kalcium. Detta ger lite kaffesmak. Citron kan också vara gott.

Blanda samman allt till önskad konsistens och smak, prova er fram! Rulla i det ni tycker är gott, kokos, kanel (fettförbrännande), ingefära (bra för matsmältningen), carob, kakao etc…

 

Tips på naturliga fettförbrännare:

Chili, carob, kokosfett, grönt te.Lycka till!

Ha den bästa dagen!


RESULTATEN!!!!!!!! (läs heela inlägget nu)

God afton alla! Vilken härlig dag idag :) För mig började den Kl: 04.30 med en rejäl uppladdning i form av en Smoothiefrukost:
1 dl havremjölk
1 banan
½ dl fiberberikade havregryn
4 dadlar
1 tsk carobpulver
(en typ av kakao, fast 200 gånger nyttigare samt fettförbrännande. Finns på Hälsokost)
1 msk Cocosa kokosfett (innehåller massor av vitaminer och mineraler, samt laurinsyra som verkar positivit på immunförsvaret. Även denna fettförbrännande och kanon vid träning)

Till detta 1 kokt ägg och energikaffe (vilket märktes då jag nästan körde maxtest med cykeln till Vilsta, haha).

06.00: Kände mig spänd, nervös och självklart kissnödig, men rätt fokuserad och taggad ändå! Alla var gryymma idag (hejja hejja), det märktes att vi blivit betydligt snabbare, mer uthålliga och starkare!

Instruktör Janeling summerade detta på ett bra sätt, så "snodde" det rakt av från hans blogg. Detta var alltså snittet:

"
-Alla förbättrade sina resultat! (med två små undantag)


Målet är nått och vissa har ökat mer 100%

Medel ökade som förväntat, redovisning TEST 2:
(15 deltagare vid detta test)

Cooper 1000m = 3.55min (TEST 1, 4,35min)
AH Max 2min = 68 st (TEST 1, 49 st)
RL Max 2min = 167 st (TEST 1, 120 st)
SU Max 2min = 105 st (TEST 1, 70 st)
UH Max 2min = 96 st (TEST 1, 82 st)"

Källa: http://armyfitness.wordpress.com/2009/12/09/pass-182-test-2-onsdag-091209/

 

Så till MITT RESULTAT:

Detta fick jag på mail ikväll av Instruktör Janeling, Pioter...(haha vet inte varför jag skriver instruktör Janeling egentligen) och sådant peppar enormt, inte minst "Shit-pomfrit kommentaren" :)!

"Du gjorde en mycket god insats imorse. Tack för din motivation, den uppskattas av flera.
 
Dina resultat från test 1 till 2:
mom T 1 T2
1000m 4,10 3,43
AH 73 107
RL 109 180
SU 57 106 "Shit-pomfrit"
UH 89 123"

** AH: Armhävning, RL: Rygglyft, SU: Sit ups, UH: Upphopp.

Om jag är nöjd?!
Ja, jag är riktigt nöjd. Jag är gryyymmm! Det BÄSTA av allt är den förändring jag ser och känner i mig själv och då pratar jag inte bara kroppsligt som i att jag format om kroppen, utan även skillnaden mentalt och skillnaden i styrka och kondition på förvånandsvärt kort tid!

Jag måste bikta mig lite nu, men jag sa att jag sprang 2 km för sex veckor sedan för att se om jag skulle orka med denna typ av träning. Jag sprang inte 2 km, snarare 1.5 och gick resterande. Jag var totalt slut. I och för sig hade jag ett högt tempo (för att vara på den säkra sidan ifall 2km-kravet var på tid och jag missat det) men ändå, 24 år och får blodsmak i munnen av "2 km". Det är INTE OK. NU springer jag 4-8 km i normal takt och kan prata samtidigt UTAN blodsmak. Detta är ett Halleluja moment för mig som Idol-Kirsti skulle sagt :)! Har verkligen saknat löpningen!

Kommentarer Coopertest: Bra start och det kändes betydligt bättre än första gången (Test 1). Jag kände dock av benhinnorna, men bestämde mig snabbt för att strunta i det. Jag börjar bli bättre på att ta ut löpsteget ordentligt nu, "fick skäll" för det när jag körde friidrott tom, så det verkar vara svårt för mig, men absolut inte omöjligt! Blodsmak i munnen? - ABSOLUT. Kräkning nära? - JA, haha! Jag är nöjd.

Kommentarer Maxtest: Körde med Helena igen, väldigt bra på att peppa en, så hon stod säkert för några procents förbättringar där, tack :)! Vid första testet (Test 1) bad man att tiden på 2 min skulle rinna ut vid samtliga moment, i alla fall jag :). Nu kan jag ärligt talat säga att jag bara gjorde det vid upphoppen. Resterande moment var det bara tiden som satte stopp faktiskt. Sit ups kunde jag definitivt gjort ännu snabbare och fler och där stod min Ab roller för några procents förbättringar, Brittan och hennes magtränings-regim är dock tveksamt, haha. Jag är dock rätt nöjd ändå!

Mitt nästa mål är detta, armhävningen på en hand alltså, inte rakat huvud. Lugnt, tar det på fredag :PJUDGEMENTDAY!

I morgon bitti alltså....det är nämligen dags för Cooperstest och Fystest II! Jag känner mig småpirrig, nästan nervös och ivrig att få bevis för mitt slit :) Jag är i och för sig redan bevisad att denna typ av träning verkligen fungerar då det syns och känns (och är skitkul)!

Jag har laddat med en lugn helg på landet med pepparbak och en skön löparrunda på en halvmil, mitt i naturen på söndagsmorgonen - Härligt!

Tränat och ätit bra i måndags med Armygänget och i tisdags var jag ute och sprang med en annan rekryt, Sara :). Vi sprang en rätt bra bit: Start vid Rekarne, genom Fröslunda ut till Skogaholm, förbi Lagersberg, Myrtorp via Gillbergavägen och slutligen tillbaka till Rekarne.

Idag har jag startat med BRAK, självklart och därefter satte jag mig på tåget mot V-ås för att bli upphämtad av syrran och hennes kille för ett IKEA-besök. Självklart kom man ut med halva IKEA, samtidigt som man glömt handla hälften av de grejerna som man åkte dit för att köpa från första början... haha. Jag och halva svenska folket i ett nötskal :)

NU, blir det till att ladda inför i morgonbitti med början i köket för en energigivande algdrink :) Sedan fortsätter jag i pappas tvättstuga, vill ju inte ta död på de andra rekryterna i morgon :P. Det är sjukt hur äckligt träningskläderna luktar, inte av svett eller så utan av LERA. Det spelar liksom ingen roll att man tvättar grejerna, det luktar i alla fall inte nytvättat a la "Apple Blossom" när man öppnar tvättluckan, snarare: Ummhfuu, detta går nog om jag undviker att tänka på det...och andas med näsan haha....I och för sig luktar vi ju alla likadant, så kanske skulle slänga mig i soffan istället!? Nej, frisk luft gör gott...så Over and out!

P.S HÅLL TUMMARNA NU och tänk på mig och de andra i morgon bitti kl 06.00!!!


Superkvinnan trots allt eller bara tidsoptimist?!

Dagen började 04.30 med uppstigning, BRAK och en (för)lätt frukost. Vid 06.00 fanns jag på plats i Vilsta där jag och Sara fick för oss att hänga på varsin ryggsäckpå 5 kg för att bära under passet. Dessa fem extrakilon kändes rejält kan jag säga, men "No pain no gain" :).
Med bästisen björkstaven i handen värmde vi upp och körde diverse björkstavsövningar. Därefter körde vi 500 meter löpning 90 % maxfart, självklart med ryggan på. Jag beundrar det lilla gänget som haft ryggor sedan starten :). Jag och Sara överlevde i alla fall och vi intog allesammans Vilstabacken med björkstav, USCH vad det kändes, hade knappt krafter att ta mig upp och om det berodde på den ökade belastningen, slarv med frukost eller en kombination av dem båda vettefan. Väl uppe var det maxuttagning som gällde, alla har blivit så starka, det är grymt kul att se :)
Som avslutning fick vi turas om att bära varandra tillbaka till raststugan. Eftersom jag och Sara var tvugna att gå något tidigare, "såg vi på" medans de andra styrde in mot spåret med en man på ryggen. Jag och Sara tänkte att vi var smarta och sparade in tid om vi gick ned för sidbacken (inte riktigt lika hög som riktiga backen). Detta var kanske ett mindre lyckat drag haha, men vi kom ner i alla fall.

Cyklade sedan som en idiot tillbaka hem, slängde mig in i duchen, slängde i mig lite frulle, slängde mig på cykeln och trampade till tåget - allt på 20 min, kl 07.52 gick tåget. Självklart hade jag glömt viktiga papper inför dagens muntliga redovisning. I skolan heela dagen och lyssnade på- samt presenterade själv. Höll på att göra en "favorit i repris" och somna, den här gången med armarna raklånga över skolbänken, fyra meter från min lärare haha! Men, som den superkvinna jag är räddade jag (eller kaffet) situationen...
Hemma igen kl 17.15, så trött så jag knappt vet vad jag heter, men ändå en bra dag och en bra redovisning och jag HANN i tid till allt, utan att drabbas av Afasi, Torrets eller ett krattanfall som jag brukar då jag är totalt slut :)

NU är klockan 19.05 och jag kommer snart tacka för idag...men först Idol och min nyttiga och supergoda RAW FOOD (efter)rätt!

Jag och Sara i vårt Esse med ryggsäckar. Vad vi försöker göra på bilden är ännu oklart...


Superkvinnan..?!

Ja det har Jussi, min handledare under min praktik på Korpen kallat mig de senaste sex veckorna då jag ramlat in på morgonkvisten, pigg & alert...han har undrat hur jag orkar med plugg, jobb, armeträning och träning vid sidan om, utan att det tar ut sin rätt på hur man ser ut haha. Jag har också undrat, men jag har faktiskt känt mig väldigt pigg och fräsch! Självklart har jag ju skrytit om hur pigg jag är också, annat vore ju liksom inte jag :P!

Imorse efter träningspasset, diskuterade jag, Christian och Ida detta, hur trött man är en stund på dagen på sitt jobb/skola efter att tränat på morgonen. Christian har försovit sig (vilket jag också har iof) och Ida hade härom dagen somnat till, sittandes i en frisörtvättstol på hennes jobb :)?! Självklart skrattade jag högt och förstod inte riktigt vad de pratade om...trött? Jag är fan fit for fight hela tiden numera...tills imorse vill säga...

Undrar om Supermannens kvinnliga motsvarighet Superkvinnan också brukar somna med armarna utsträckta raklånga vid köksbordet efter frukosten och vakna med trycksvärta i ansiktet?! Haha :)

Jag gör som alla andra och skyller på fullmånen :)Nej, nu blir det en tripp för "Superkvinnan" till Statoil för en kaffe, lyckades ju som den klant jag är, ha sönder min kaffebryggare en tidig ArmyFitness morgon. Så nu alla vet ni vad jag önskar mig i julklapp - en barnsäker kaffebryggare!

Det går bra nu, redan redo för beachen :)!

Haha :P. I morse gjorde jag mitt tredje cykelergometertest på Korpen i Vilsta. Jag hittade steady state efter 1 min, vilket är en förbättring sedan förra testet med 1 min. Mitt testvärde idag låg på 5 = 3.40 (mycket hög. 3.60 räknas som elit) vad gäller maximal syreupptagningsförmåga (l/min), respektive 4 = 50.75 (hög) på maximal syreupptagningsförmåga (ml/kg/min), det vill säga i hänsyn till min vikt på 65.8 kg.

Enkelt uttryckt, så gick det jättebra, jag har förbättrat mina resultat sedan testomgång 2 med 10 enheter, från 140 till 130!!! Jag är grymt nöjd!

Mått Då: 2009-11-11:
Vikt: 64 kg (vågen: hemma) 67 (vågen: korpen?!)
Stuss: 101/-1 cm
Midja (smalaste partiet): 80/-2 cm
Magen (naveln): 93/-2 cm
Byst/rygg (utan BH): 102/-2 cm
Lår: 59/1 cm
Överarm (bredaste partiet): 31/+1 cm

Mått NU:
Vikt: 65.8 (Korpens våg)
Stuss: 99/-2 cm
Midja (smalaste partiet): 79/-1
Magen (naveln): 91/-2
Byst/rygg (utan BH): 102/plus minus noll
Lår: 58/-1
Överarm: 30.5 (bredaste partiet)/+ ½

Bildbevis: Before (i vitt) & after (självklart svart)

Sen så kan jag meddela att jag idag har anmält mig till ett lopp (1 mil) som anordnas av Korpen som går av stapeln den 6 juni! Malin är du på? :)

RSS 2.0