Sköön, ledig dag...

Jag gillar sådana dagar då man kan göra lite vad man känner för, an dag utan plugg. Idag var en sådan dag. Jag vaknade *kors i taket* tidigt (jag har lyckats vända på dygnet på nått konstigt sätt) strax efter åtta...gjorde Lchf-äggmjölk till frukost, som jag pratat om tidigare, men denna gång hade jag lite proteinpulver med chokladsmak i....suuupergott och mer mättande. Till detta åt jag en chokladboll bestående av 2 msk av min egengjorda musli (som det finns recept på i ett tidigare inlägg) jag blandade detta med 1 msk ekologiskt kokosfett, lite ekologiskt carob- och kakaopulver + en tsk ekologiskt jordnötssmör, muuumms. En helt perfekt frukost, protein- och fettrik samt mättande!

Dagen fortsatte med Usa-planer och ett samtal från Malin då det pratades ännumer Usa :)
Till lunch åt jag gräddost med coctailtomat + proteindrink...var fortfarande mätt från frukosten!

Därefter pallrade jag mig ner till stan för en snabb Karls kaffe med Sara och ett påföljande gympass. Vi körde cardioträning i ca 15 min följt av 3 set 15 rep: armar, axlar och rygg med fria vikter. Därefter benböj och benpress 80 kg, 3 set 15 rep, "Ass-master" övningar: 3 set 15 rep. (som även det har pratat om om i ett tidigare inlägg).
Mage enligt Army Fitness med björkstav, i detta fall fick en stång duga haha...

Passet avslutades med ytterligare lite biceps...Detta pass lär kännas i morgon. Det börjar synas i kroppen än mer nu tycker jag, sedan jag började med Lchf...armarna och midjan har blivit mer definierade. Kul :)

Nu har jag precis avslutat en kulinarisk upplevelse haha, eller inte...Fetaostfylld  tomat i ugn med färs spenat och tillhörande proteindrink...:)

Nu åker damsugaren fram, sen blir det soffan och "Biggest Looser"

God kväll!

Lycka!!!

Lycka för mig är nuför tiden att få röra på mig, få träna....det gör en så glad. Man riktigt känner hur endorfinerna förökar sig :)! Var med Lisen idag på Friskis och skulle köra bräda. Ödet ville annorlunda! Väl nere på Friskis, ombytta, proteinladdade och allt, insåg vi snopet att passet var fullbokat! Såå, jag lyckades övertala Lisen att vi skulle testa köra Medel styrka (något som jag ofta kör). Lisen var skeptisk på om hon skulle orka detta då dagens pass skulel bli hennes andra pass sedan flera år tillbaka (ska jag vara ärlig var jag inte säker på om jag skulle tvingas bära henne hem haha :P)! Vi körde på trots att en vikarie satts in och vi istället befann oss på ett Medel-puls pass! Lisen var faan grym :)! All cred när man efter ca 4 års frånvaro, gör en comeback och kör ett tufft medel-puls pass och klarar av det galant! Behöver jag säga att jag är imponerad!?

En annan sak som gör mig lycklig är att den efterlängtade och omtalade USA-resan äntligen kommer att bli av :)!

Lchf-maten är fortfarande härligt god. Idag blev keso med egengjord musli till frukost, Kebabsallad till lunch och Omelett med färsk spenat till Middag. Därimellan mellanmål bestående av: keso och proteindrink. Okej då och några koppar kaffe...:)

Dagen har varit kanon på alla sätt, så jag säger som Skövde- Malin: "Livet är unnderrbart!"

Nu är det dax för skönhetssömn, viktigt med vila och återhämtning för träningens skull också. Gymet med Sara imorgon!

Natt natt ♥

Träning, Lchf helg och träning?!

Fredagen gick helt i träningens anda. I min Träningsfysiologi-kurs som jag läser på Mdh hade vi konditionslab hela dagen. Jag och min klasskompis Daniel ställda upp som försökskaniner på diverse konditionstest bla Åstrandstestet för maximal syreupptagningsförmåga (det cykeltest jag gjorde förut på Korpen) Även ett Wingatetest gjordes, något som jag alrig gjort förut. Kortfattat går detta test ut på att nå max och testet syftar till att:
""spegla musklernas förmåga att producera en hög mekanisk effekt under en kort tid och medel effekten speglar den anaeroba korttidsuthålligheten." ...(citerat min lärare)

Dvs mäter explosiviteten och anerob uthållighet (kroppens förmåga att arbeta med hög intensitet under förhållandevis kort tid, tex sprinterlopp mellan 60 - 400 m) Jag klarade detta bra och enligt testat har jag en bra chans att klara av sprinterlopp bra....:S. Detta är rätt intressant eftersom jag tidigare, då jag tränat friidrott tränade 800 m....ännu mer intressant är att jag i vår och sommar anmält mig till en del milslopp, haha?! Undrar hur detta ska gå eftersom mina muskler tydligen enligt testet passar bättre vid kortare mer "explosiva" distanser??! Ja kul var det i alla fall :)

Efter skolan bar det av till Köping för gymträning med syrran, det var länge sedan vi tränade ihop på gymmet. Eftersom syrran är van att träna med fria vikter och jag inte är det, aggerade hon instruktör, kul men jobbigt det med :)

På lördagen var jag hembjuden till Sara som lagade Lchf-middag (parmalindad kycklingfilé i fet sås med fräsh sallad till) med efterätt (recept nedan) Supergott ;)!

På söndagen dansade jag salsa med Fasla på Friskis för de drabbade i Haiti, en bra sak som samtidigt var grymt kul, bättre kan det nog inte bli!

Blåbärspaj (med vispgrädde)

Portioner: 2-4
Ingredienser:
150g blåbär eller t.ex hallon (innehåller mindre kolhydrater)
25-50 g smör
3 dl kokos
1-2 ägg
1 msk kardemumma eller kanel

Gör så här
Lägg bären i en ugnssäker form - låt tina

Smält smöret, vispa i ägget, blanda med kokosen och kardemumman till en grynig massa. Lägg det över blåbären- skjutsa in i ugnen i 200grader. Tills kokosen är gyllenbrun och hård. ** Ett tips, Jag och Sara hackade lite 70 % choklad över för lite mer smak...

Dagens frukost: Proteindrink

Dagens lunch: Lam, fläsk- och kycklingfilé på en bädd av sallad med bearnaisesås och tsatziki på Beirut cellar i Eskilstuna...goooottt :)

Dagens Middag:

2 dl naturell keso
1 - 1 ½ msk smält SMÖR med en liten klick ekologiskt och Kravmärkt "Green choise" jordnötssmör (finns bla på Coop och innehåller INGA konstigheter, är skitgott och billigt!)
3 små klyftor apeslin, skurna i småflyftor
1 ½ tsk cocoanibs eller 70 % chocklad

Rör om och ät (smakar som Ris a la malta med chokladsmak, fast mycket godare)!!!


Lchf fungerar vääldigt bra med träning, jag var skeptiskt och frågade min lärare i Träningsfysiologi vad kroppen tar av då den behöver näring, då det inte finns speciellt mycket glykogen (kolhydrater) kvar i glykogendeppåerna. Jag fick svaret att kroppen tar av FETTET och inte av musklerna som jag har trott sedan jag var på en föreläsning om ämnet. Skitbra jhu :) Kroppen lär sig att ta av fettet då fett är det macronäringsämne som ger mest mättnad per kilo/kalori (kcal)....Jiiippiiii :)

Hej sålänge!


Att bulka eller deffa...det är frågan?!

Jag har inte sådär jäääätte-proffs-bra koll på detta fenomen, men jag gör ett försök (rätta mig gärna eller lägg till info ni tycker saknas...)

Att deffa är det som man pratar om då man man definierar sina muskler genom att gå ner i fettvikt och få fram muskulaturens former...kort och gott. För att kunna göra detta förutsätts det ju givetvis att man har muskler under fettet på kroppen att ta fram. Det krävs också att man får bort underhudsfettet, dvs det enligt många, svåraste fettet att få bort...

Några riktlinjer:
  • Försök hålla ditt kaloriintag mellan 2000 och 2500 kalorier (män) kvinnor oftast något mindre, kanske 1300 - 2000...?!
  • Försök att öka proteinintaget och försök att låta bli att äta kolhydrater efter klockan 18 (om du inte måste pgr av träning)
  • Undvik att äta salt, socker och allt som innehåller snabba kolhydrater (snabba kolisar är ju inget problem för mig då jag äter enligt LCHF numera ;))
  • Drick vatten regelbundet (låt alltid ett glas fyllt med vetten, gärna med citron, fnnas till hands)
  • Ät mindre portioner mat fördelat på fler tilfällen över dagen (tips, använd en djup tallrik, då lurar du ögat om du är en hungrig prick :P)
  • Ät INTE för lite mat..Svält inte dig själv!
TRÄNINGEN:
Det krävs hård träning för att du ska få fram det där sexpacket ;). Att träna hårt betyder således att du styrketränar minst tre - fyra ggr/veckan och kör motion, dvs kondition som cardio, spinning eller liknande.

Istället för att hålla en hög intensitet, ska du försöka att hålla på lite längre i dina cardioövningar.

Försök hålla varje pass mellan en timme och 90 minuter, inkluderat konditionsträningen.

Fan vad lätt, eller inte....Det jobbiga med att deffa dock är ju att man bör bulka innan man kör igång med deff.
Att bulka betyder att man lägger på sig muskelmassa och då ska man inte tänka på det här med att bli av med fett, det är då man går upp i vikt.  Man blir alltså större (kan se lite pluffsig ut) under bulkperioden då man lägger på sig ordentligt med muskelmassa (men också en del kroppsfett) eftersom det krävs för att lägga på sig muskelmassan.

Jag "måste" allstå bli större för att bli mindre...:S...måste, måste jag ju inte men det går betydligt lättare och är en snabbare metod då det kommer till att definiera sina muskler!...Så här står jag, i valet & kvalet...

Någon som känner till nån bra bulk-deff metod? Eller ännu bättre, någon som vill ge mig personlig träning, egen kock och massör :P? Skämt å sido, detta blir ett tufft val....hur göra?



To bulk, or not to bulk...that is the question?!




Snyggt, minus skorna som hör hemma på ett rött, känt distrik i Holland!





Jag vill tacka...



Niklas Wall för dagens tekniska support...en Sann hjälte haha :)

Skivstång, bastubad, isvak & LCHF!...?

Ja, som ser har det hänt mycket på sistone, därav min frånvaro här i bloggen (jag veet, jag lär inte vinna "det stora bloggpriset") ;)

Min Borlänge Malin dvs Lilla Malin (kärt barn har många namn) har varit på hembesök denna helg :). Vi började fredagen med ett hårt skivstångspass på Friskis, något som kändes dagen efter vill jag lova, haha! Därefter hamnade jag lite oplanerat i Skjulsta tillsammans med Malin och hennes mor & far och där badades det bastu...och hör och häpna → ISVAK!!? När man var yngre hackade man i princip hål på isen i mars och tyckte det var såååå skönt *host*...numera, står man och fegar vid bryggan i juli! I alla fall gjorde jag det, för första gången i mitt liv tom och det finns bildbevis :)

Före Isvak...


Efter/I Isvak...behöver jag nämna att det var svinkallt?!...haha


Efter denna utomjordiska upplevelse (som faktiskt var väldigt renande och uppfriskande) blev jag bjuden på LCHF-middag hem till Malin och hennes familj. Självklart tackade jag ja. Maten var kanongod....:) Men vad är då LCHF!? Jo LCHF står för low carb high fat, dvs lite kolhydrater och mycket fett.
Denna metod är väldigt omdiskuterad och jag har tidigare pekat med pekpinnarna, då någon yttrat att dom kanske ska försöka sig på det här med LCHF. Jag har varit och är fortfarande skeptisk...framförallt till det här med att kolhydrater skall uteslutas, tom frukt samt att det enligt metoden INTE finns bra och dåliga fetter...?!

Fetter som olivolja och kokosfett (fetter som jag propagerar för) räknas enligt metoden som bra fetter, men även smör, grädde, festa ostar och såser etc tillfaller denna kategori...härav min skeptisism... Jag VET att fett bränner fett, dvs man måste få i sig bra med fetter varje dag för att kunna förbränna fett...lite som olja löser olja... men att koten skall utgöras enbart av fett och protein och att träningen skall fungera bra, tom optimalt vid denan typ av kost, är inte helt lätt för mig att greppa!

I alla fall så tänker jag försöka mig på det härmed LCHF, inte i bantningssyfte men för att det för familjen Ljungblom/Eriksson och ett flertal andra som jag pratat med (som har testat LCHF) fungerat väldigt bra och gett stora hälsofördelar vad gäller ökad mättnad, pigghet, ork samt vikt :). För er som känner mig vet ni att jag alltid håller på med olika kurer, kosthållningsprogram, träningsregimer etc, just för att jag tycker det är så kul att mäta effekterna!

Jag har nu alltså kört LCHF sedan i fredags (med undantag för lite vin i lördags). Jag känner mig lite yr, vilket är vanligt då man hamnar i ketos, enkelt uttryckt ett tillstånd då kroppen vänjer sig av kolhydrater/socker som bränsle...annars har träningen fungerat bra och jag känner mig mycket bättre i magen, som annars kan vara uppblåst :)!

En bra sida om LCHF (Introduktion, blogg, recept mm) för er som är intresserade: www.lifezone.se

För er som inte har bestämt er än...Kolla även denna battle mellan ITRIM, LCHF och Martin Lidbergs Hälsocampen, mycket intressant: 




Nu ska jag äta nått i riktig LCHF-anda: Keso med crem fresh och lite hallon ihop med två skivor fet ost med bregott...haha helt sjukt...."To be continued..." ©

RSS 2.0