Halvmilen!

Jag kom precis hem efter en löprunda på lite mer en än halvmil på 26 minuter (stoppljus och snövallar inräknat ;)). Jag sprang själv, trots att jag annonserade efter löpar-vänner på Facebook...?! Jag sprang ner mot Badhuset, över Nybronsbron och längs med ån förbi Janerlings och Dannes bar, sedan vidare ner mot Cafe sylvia och över Forsbron och längs med ån förbi upp mot Badhuset, Rinnmansparken osv...

Jag kom att tänka på att jag inte tänkte på NÅGOT SPECIELLT, bara sprang och det var sååå skönt!
Vad tänker ni på när ni är ute och springer?


Jag har fått lite frågor angående coaching och träning. Här kommer lite litegrann :)
Coachande tips
på vad man kan tänka på för att öka motivationen och förbättra träningen - ägna sig åt vad jag kallar för fokuserad träning (funkar givetvis jättebra för den som vill börja träna)! Jag pratar förstås om MENTAL TRÄNING. Ni som redan är insatta i idrottsvärlden eller har koll på det här med personlig utveckling, vet redan vad jag pratar om, men för er som inte vet, så ska jag berätta...

Mental träning ökar dina chanser att nå dina mål och handlar väldigt kort om målbilder, medvetenhet & positivism samt symboler/visualisering, dvs mentala föreställningar!
MÅLBILD: Vad har du för mål? Bestäm dig för ett huvudmål som du vill nå på lite längre sikt, tex ½-1 år. Beskriv detta mål så tydligt som möjligt (skriv gärna ned på papper) Sätt sedan upp tydliga delmål (bör helst vara sådana som hör ihop med- och hjälper dig mot ditt huvudmål). Mitt huvudmål är att gå ner 6 kg och tona kroppen så att jag till augusti har tydligt definierade magmuskler. Mitt delmål är att tills den 6 juni då jag ska springa ett milslopp göra det på runt 40 minuter!
MEDVETENHET & POSITIVISM: Var realistisk. Vart är jag nu? Vilka resurser har jag (kan handla om materiella saker som kläder, om fysiska begränsningar som dålig kondition eller om personliga drag som kan vara till din fördel, som tex envishet)? Vikla resurser behöver jag skaffa mig? Då du kartlagt allt detta, är det lättare att se vart man ska börja sin förändring.
Exempel: Då du tex tänker/säger att du inte klarar av att springa 2 km pgr av att du har dålig kondition...ändra ditt språk mot dig själv och lägg till JUST NU: Jag har dålig kondition just nu. Detta kan tyckas lite fjantigt och kan kännas konstigt till en början, men vad du gör är att du talar om att situationen inte är bestående och att det är Du själv som har kapaciteten att förändra. Detta sätt att tänka påverkar alltså din hjärna och tillslut (då du ändrat ditt språk mot dig själv till ett positivt språk) kommer du att märka förändringar i motivation som i sin tur ger en ökad tro på den egna förmågan/stärker självkänslan! Jag behöver införskaffa mig ett par nya löparskor och löpträna mer, ca 3 dd/veckan.
SYMBOLER/VISUALISERING: När du har ett mål, försök hitta något - en symbol som påminner dig om om ditt (del)mål. Exempel: En chef för ett stort företag fick höra att han var otydlig/luddig i sina PM till sina anställda. Han ombads av en coach att hitta något (en symbol) som påminde honom om att vara tydlig. Chefen valde en bomulstuss. Denna satte han upp vid sin dator och denna bomullstuss fungerade som en påminnelse om att det var viktigt att vara tydlig...aldrig förr hade hans PM varit så tydliga! Vad gäller visualisering, så föreställ er er själva när förändringen är ett faktum, dvs när målet är nått. Exempel: Vill du in i "smaljeansen", så föreställ dig själv i jeansen...Min symbol är min rosa-bandet vattenflaska. Vad jag visualiserar är hemlighetsstämplad information haha :)


TIPS FRÅN COACHEN (Haha, nu var jag rolig :) - Två saker som jag kommit på att jag gör då jag är ute och löper är följande:
  • Flytta fokus. Man brukar säga att man ska hålla blicken långt fram då man är ute och springer. Prova istället att sänka blicken ner mot marken ca 2-3 meter framför dig och lägg märke till det du passerar på marken: grus, kvistar etc, OBS du ska inte stirra dig vintirrig, utan släpp blicken om det du passerar i god tid, det är inte meningen att du ska springa och titta baklänges :). För mig ger detta känslan av att jag "tar mig över hinder" och kanske tom gör löpningen lite mer intressant. Ibland kommer jag på mig själv med att öka tempot :) Skaffa dig ett mantra, dvs något du kan upprepa tyst för dig sjäv medan du springer för att öka motivation. Mitt mantra är ucandoit, vilket förklarar namnet på min blogg, Beach 2010 funkar också haha :)!


Varför vänta med något du kan göra idag tills i morgon? TANKE - ORD - HANDLING

U CAN DO IT! :)

Kommentarer
Postat av: Malin

när ja gär otränad tänker jag hela tiden på att bara ta mig framåt.. nästa stolpe, nästa träd, nästa backe osv. När jag är tränad behöver jag inte tänka då njuter jag bara och låter benen och andningen göra sitt =)

2010-03-18 @ 09:12:41
URL: http://rullegulle.blogg.se/
Postat av: Evelina

Du är som mig då alltså....fan saknar dig redan :( haha!

2010-03-18 @ 15:24:12
URL: http://ucandoit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0