V: 1 med Army Fitness - avklarad!

Ja då återstår det alltså bara fem veckor tills jag ska vara sådär fit så att jag får på mig mina "smaljeans" igen (alla människor tror jag har ett par sådana, ljug inte nu) haha :). I can do it!

Träningen imorse gick bra kände jag, berodde nog på att jag laddat mycket bättre denna gång.
Gröt, havremjölk, färskpressad juice och en surdegssmörgås med ägg stod på frullemenyn!

Passet denna morgon innehöll kondition och styrka som vanligt, men nått nytt var hinderbanan och kravlandet på Vilstastranden med en "sårad rekryt" hängandes under en, jobbigt.

Till Lunch blir det en enkel omelett med spenat och tomat toppad med lite solroskärnor (väl sammansatt måltid med både proteiner, kolhydrater och bra fetter).

Ja just ja, :) Resultatet av Cooperstestet och fystestet (så ):

Cooperstest - 4.10

Fys (så många du hinner på två minuter utan vila. Respektive övning körs med kort vila mellan)
Armhävningar (på knä) - 75
Rygglyft - 109
Situps - 75
Upphopp - 89

Inte såå pjåkigt va?! Trots att man själv vanligtvis brukar vara sin hårdaste kritiker, så är jag nog rätt nöjd i alla fall!

Hej!

Affrodans avklarat!

Gokväll folket!

Har precis kommit hem från ett Affrodanspass på Friskis. Ni som inte provat detta, gört :)!

Ett svettigt pass med mycket energi, det är min grej det och jag tror att det är en bra kombination med min övriga armeträning, vi lär om inte annat märka det imorgon bitti då jag kör mitt tredje pass som rekryt Boussard haha! Jag återkommer...

Dagen har för övrigt varit super och jag känner mig full av energi!
Vaknade 08.00, klarvaken. Ingen praktik idag eftersom jag skulle på möten senare.

Laddade med grötfrukost (1 ½ dl fiberberikade havregryn) toppat med krossat linfrö och färska hallon. Till det drack jag färspressad juice gjord på morot, äpple och apelsin från min råsaftcentrifug :)! Ni som inte har en sådan, skaffa en, man kan pressa sin egen juice på i princip vad som helst. Nyttigt! Det är bara fantasin som sätter gränser!

Mellanmål: Ett ägg och en frukt.

Till Lunch och Middag. Blev det en stark vegetariskgryta gjord på grönabönor, paprika, kikärtor, lök, cornfärs och okryddad tomatkross (ett tips, när ni köper tomatkross, köp utan någon kryddning då de ickeneutrala oftast innehåller så mycket onödiga tillsatser och mycket socker). Till det blev det brocollie. Jag äter ju ganska likt stenålderskosten nu då det är rekommenderat (iof gör jag nog det rätt mkt annars också) och brocollie är en mycket bra kolhydratkälla som kan ersätta pasta, potatis eller ris.

En rolig och smått pinsam grej.  Har komponerat ihop lite träningsmusik på Spotify, "Holding out for a hero" med Bonnie Tyler är en favorit, vilket bussen som går från Tuna Park också vet vid det här laget. HAHA! Dansade omkring hejvilt här i förmiddags likt "vad hon nu heter" från Flashdance och tittade ut och ser fem grabbar i sextonårs åldern stirra rakt in i mitt fönster från bussen...behöver jag säga mer?! Är detta någon ovanlighet då det kommer till mig?! Nej!

Undrar just hur mycket flashdance de hann se haha??

Nej, nu blir det duschen, lite arbete och sen soffan för uppladdning för morgondagen ;)

Coopertest och fystest avklarat!

Idag, eller rättare sagt imorse vaknade jag liite senare än planerat, fick panik eftersom jag visste vad som väntade...Coopertest och fystest! Vad ska man äta? Hinner jag äta? Jag måste äta!

Det blev en väldigt lätt frukost i all hast och ett raskt trampande mot Vilsta. Kände mig taggad, var ju arméklädd och allt. Jag var fortfarande lite ostabil i vaderna och benen dock och jag borde verkligen ätit mer :S. Jaja träningsvärken på överkroppen var i alla fall nästan borta så det var ju bra :).

Har snott detta nedan från instruktör Janelings blogg eftersom han nog kan återberätta det bäst, vad som hände i Vilsta denna morgon, vi andra var ju för upptagna med att svettas och se i kors :).

Testen

"Testen går till på följande sätt:
a) Uppvärmning 10 minuter, gå från syreskuld till aerob förbränning.
b) Coopertest – 1000m.  Löpning på hårt underlag på 90% av egen kapacitet. (Fullt ös)
c) Nedvarvning och ökad cirkulation för att få bort ev. mjölksyra från benmuskler.
d) 2 minuters Maxtest. Armhävningar, Situps, Rygglyft och upphopp."

Efter testen ruschade vi lite och jag lyckades trampa snett med vänsterfoten (som jag haft problem med till och från sedan i april) eftersom man var liite ostabil i ben och för den delen övrig kropp, men det blev bra nästan på direkten, så det var skönt det i alla fall. Undra om jag ska linda den tills nästa gång?

Jag kan väl avrunda med att säga att jag var ganska nöjd med min prestation i alla fall, mycket tack vare Helena, en annan rekryt som coachade mig "in i det sista". Det där lät lite väl dramatiskt haha, men ni som var där förstår vad jag menar ;). Situpsen kunde ha gått bättre, men å andra sidan är det ju därför jag är med i Army Fitness Camp, för att bli starkare och mer uthållig...:)

M
åste ge en stor eloge till dagens rekryter, bra jobbat!

Christian, den benämnde vapendragaren, gjorde kanonbra ifrån sig på Coopertestet, jag är impad! För hans insats fick han en Arméns ärtsoppa och en alldeles för stor armésocka, haha. Håll till godo! :)


Nu blir det mat och förberedelser för morgondagens möte i stadshuset.

// Evelina

Hello träningsvärk!...Hello Cykelergometertest!?

Det kan faktiskt vara så att jag aldrig någonsin haft träningsvärk förut!? I alla fall inte träningsvärk som denna haha :). I morse fick jag bokstavligen rulla ur sängen, kände mig som 104 år och tyckte faktiskt lite synd om mig själv, något jag aldrig brukar göra annars. Jag tyckte tom så synd om mig själv att jag ringde min pappa och frågade om han inte skulle ut och åka med jobbarbilen och i så fall kunde skjutsa mig till Vilsta. Pappa sarade: "Evelina du är 24 år och har en cykel!". Här var det ord och inga visor tänkte jag och trampade motvilligt iväg mot Vilsta.

Ca 4.5 km senare började arbetsdagen med att göra ett cykelergometertest. Detta är som sagt inte det optimala man kan göra dagen efter ett 75 minuters pass a la armestil, om man vill ha ett tillförlitligt test menar jag. Man ska inte ha utfört någon tyngre fysisk aktivitet dagen innan, då man kan få ett sämre resultat än vad man borde...

Däremot spelar detta inte så stor roll sålänge man gör uppföljningstest. Gör man det kan man ju se förbättringarna, förutsatt att jag genomför testen under samma förutsättningar, dvs varje tisdag sex veckor frammåt :)! Jussi på Korpen är smart han!
Jag kom i alla fall snabbt in i steadystate (pulsen når en stabilnivå) och testet visade faktiskt inte så dåliga värden som jag först trott...med tanke på gårdagen ;). Jag låg på gränsen mot hög syreupptagningsförmåga och mitt konditionstal var helt okej det med :). För er som inte är så insatta i detta betyder det att min kondition absolut inte suger, att jag har en stark "motor". Det ska bli väldigt intressant att se hur detta fortlöper :).

Nu är min fikarast över så nu blir det till att arbeta, funderar på att runt lunch gå de tio metrarna jag har till gymmet och köra lite mjukt så att denna djävulskavärk försvinner haha...bara en av fördelarna med att praktisera på Korpen :)!

Känd från radio...

Det utlovade repotaget och radioinslaget :)

http://www.sr.se/cgi-bin/sormland/program/amnessida.asp?programID=312&Nyheter=&grupp=5451&artikel=3192237

För att lyssna på min och Christians vackra stämma, gå in på http://www.sr.se/sormland/och välj "Lyssna igen" i den vänstra spalten. Välj därefter sändningen: "07.30 - 08.00 måndag 26 okt 2009 måndag 26 oktober 2009 07:30".

Förresten, låter jag verkligen sådär när jag pratar? ha ha...


Några av rekryterna "In action", jag i svart med röda ärmar!

Nu är det sängen som gäller. Hörs!Såja...

Här kommer lite mål, mått och före-bilder, sa jag att det blev lerigt haha? Om inte så har jag bevis i bilden längst ner!

Kanske bra om man berättar varför man tränar också, mål utan inbördes ordning...:)

1) Hälsan. Vill bli smidigare, få en bra kondition och ett starkt hjärta!
2) Diciplinen. Boot Camp är ett bra sätt att komma igång och iform, då det händer saker snabbt. Det är också ett bra sätt (har jag intalat mig själv) att få till det här med regelbundenhet som ni som känner mig vet har varit det svåra de senaste åren!
3) Kroppen. Jag vill tona och forma kroppen. - vikt ca 8 kg.

Utgångsläget (enligt min mor som tagit måtten, jag ser dock helst att hon mätit fel på ett eller två ställen :)):

Är brutalt ärlig nu så det ska jag allt ha lite cred för :)

Vikt: 64 kg (varav 60 kg är muskler haha :P)
Stuss: 102
Midja: 82
Magen (naveln): 95
Byst/rygg: 104
Lår: 60
Överarm: 30

Vi snackar givetvis cm här...En sak till...Jag, Christian och en tjej till blev intervjuade imorse av Eskilstuna Kuriren och en annan Evelina (som tom var med och tränade med sändarutrustning på ryggen :) haha) Så missa inte detta reportage!!!

I did it...

Jo, jag lever fortfarande :)

Vaknade i panik första gången kl 03.30 i tron om att jag försovit mig på första träningsdagen! Vaknade andra gången 04.00 och tredje gången kl 04.45, denna gången av ett sms från en mycket taggad Christian, min "partner in crime" haha, jag gav upp och steg upp, trots att jag hade hela 15 minuter kvar innan klockan skulle ringa!

Frukosten bestod av 1 ägg, 3 dadlar och egen färskpressad morots/äpple/ingefärajuice. På tok för lite, men inte det lättaste att få i sig en stadig frukost mitt i natten ;).

05.30 lämnar jag lägenheten och sätter mig på cykeln mot Vilsta. Battlar nästan hela vägen dit med en rullskidåkare, kanske inte så smart med tanke på vad som väntar, men jag är en tävlingsmänniska, dock väldigt sportslig...kan tilläggas att JAG VANN :) !!!

05.47 Framme i Vilsta. Christian är redan där. Kuriren också. Fler och fler ansluter, fan vad kul! Dock bara två killar?!?

06.00 (prick) Passet börjar med uppställning på linje och vår Instruktör Pioter går igenom militärlangot. Sedan följer uppvärmning i form av jogging, upphopp, plankan och andra diverse jobbiga saker att göra kl sex på morgonen! Efter ett tag gör vi något som kallas jägarmarsch (samtliga deltagare springer i lagom takt på led, varvid den som är längst bak i ledet ger järnet hela vägen fram till den som står först i ledet och så pågår detta ett bra tag) jobbigt, men kul.
Efter jägarmarschen fortsätter vi in i skogen och spåret, stannar och gör lite olika styrkeövningar, mycket fokus på mage och biceps (vilket känns i skrivandets stund kan jag lova). Vi närmar oss Vilstabacken från sidan, stannar till och gör något jag absolut inte trodde skulle komma så tidigt i programmet. Vi får kuta med en man på ryggen ca 10 meter och gå "skottskärran" tillbaka och upprepa detta x antal gånger, detta var sjukt jobbigt!
Väl uppe på Vilstabacken gör vi en annan övning, ena personen försöker ta sig nedför backen medan den andra gör allt för att försvåra detta arbete genom att hålla hårt runt midjan och hålla emot, gick sådär eftersom det var grymt lerigt! När samtliga kommit nedför backen var det bara att slänga sig på marken för lite armhävningar. Efter detta skulle vi springa tio meter 90 % av vår totala förmåga, stanna upp och göra samma sak igen, en sådär 150 meter framåt! Därefter joggade vi tillbaka till utgångspunkten och körde femman (upphopp och direkt ner i backen för att göra armhävningar). Passet avslutades med en härlig variant av plankan (samtliga deltagare står tätt, bredvid varandra i linje i positionen plankan, fast med rumpan något högre upp än vanligt. Sist i linjen kryper/ålar sig igenom skaran människor och personen näst sist följer efter och så håller man på så tills samtliga krypit/ålat igenom...)

Det bör tilläggas att man inte var klar när man gjort sina tio upphopp, tio situps eller tio armhävningar etc...nej då tyckte Pioter att vi som var klara skulle göra armhävningar/situps medan vi väntade in de andra :) klockrent haha...

Hur känns det nu då undrar ni säkert?! Har jag spytt? Nej, faktiskt inte, inte ens hulkat lite (det skulle dock komma utlovade Pioter :P) Hade jag problem med att tvätta håret i duschen? Ja, något haha :). Armarna känns tunga som stenblock men samtidigt sladdriga som spagetti. Jag har en brännande känsla i magen av alla situps och benen känns rejält igenomjobbade. Men kul har jag haft, tom jättekul :)! Jag kan nästan gå så långt som att säga att jag nog varit yrkesofficer i ett tidigare liv :)!

I morgon ska jag göra ett cykelergometer-test (Åstrandsmodellen) på Korpen, där jag för övrigt har min praktikplats i fem veckor framåt. Jussi, min handledare på Korpen tyckte det var en bra idé så att jag kan mäta mina framgångar från Army Fitness Camp ytterligare. På ett sådant test får man i stora drag nämligen ut ett testvärde som indikerar en viss konditionsnivå och därmed talar om ungefär hur man ligger till konditionsmässigt, dvs anger en viss hälsostatus.  

I eftermiddag ska min kära mamma hjälpa mig att ta lite mått och då läggs även mina mål och lite före-bilder upp!

Detta kommer gå galant känner jag. YES I CAN!


U can do it...

...YES I CAN! ;)

Detta är en motivationsblogg, min blogg (jo, ni läste rätt, även jag har hamnat i bloggträsket, något som jag sa aldrig skulle hända). Bloggen är tänkt att handla om hälsa, kost och träning med fokus på träning och när jag säger träning så snackar vi träning på Armens vis,  dvs blod svett och tårar!

Detta är faktiskt helt sant. Jag, Berit Evelina Boussard Gustavsson fick ett infall en helt vanlig vardagskväll, kände att jag ville ha en nystart, lite "ut med det gamla och in med det nya"...typ. Många skulle till exempel boka in ett besök hos frisören, fixa en radikal frilla, eller kanske färga håret lila...?
Jag har tyvärr redan haft radikala frisyrer och pinsamt nog under en period även lila hår, så vad gör man?...

Jo man siktar på att bli JI Jane istället :) Jag måste nog ha fått en smärre hjärnblödning eller ätit nått konstigt just den där vanliga vardagskvällen, för min nystart blev att jag anmälde mig till ett sexveckorsprogram med högintensiv träning med Army Fitness!?!!: http://www.armyfitness.se/web/pages/start/index.php?nav=0

Army Fitness camp "...handlar om sex veckors tuff träning. Utomhus. Under ledning av en instruktör som utmanar deltagarna att testa sina egna gränser och hjälper dem att lyckas. Ungefär som i lumpen, fast mycket roligare!".
Låter ju rätt kul och lite sådär halvenkelt, eller hur?....bara det att det är uppställning prick kl 06.00 (inga akademiska minutrar) varje mån, ons och fre. Detta innebär för er som inte hunnit räkna ut det ännu, att det blir uppstigning 05.00 på morgonen!?!?

Varför vill någon vettig människa utsätta sig för detta frivilligt tänker ni nu, eller hur?! Ja det börjar jag i ärlighetens namn också fundera över nu haha :). Jag gillar att testa nya, lite galna saker, pusha mig själv till det yttersta osv...sen tror jag resultaten kommer vara värda mödan :)! En fjärde anledning till att jag gör detta är för att jag förhoppningsvis kan motivera andra periodare att ta tag i sin träning :). Ni har alltså det stora privilegiet att få följa mig under sex tuffa veckor i jakten på topphälsa!

Lär förbanna mig själv till tusen i morgonbitti kl 05.00 då det är uppstigning, en gång till kl 06.00 då det är uppställning...och en sådär 75 minuter senare då passet är avklarat och jag ligger och spyr i nått dike någonstans i Vilsta haha!

Visst låter det som att detta är något jag verkligen vill ;P?! Skämt åsido. Kan jag fixa detta...? YES I CAN!
Börjar min motivation tryta och jag hellre polerar diskbänken varje mån, ons och fre, kl 06.00, så vet ni alla vad ni ska säga...U CAN DO IT! :)

Ps. Imorrn laddar jag upp före -och efter bilder, rump-mått osv :)

/ Over and out

RSS 2.0