I´m Baaack...

ON TRACK! - Jo, jag lever fortfarande...svarade jag då en uppjagad Malin ringde idag och undrade (LÄS skrek/flåsade) varför bloggen inte blivit uppdaterad. Sorry. Det är allt jag kan säga, men jag har faktiskt ett liv utanför bloggvärlden :). Nejdå, skämt å sido, det är träning och plugg som tagit överhand och jag har hittat en ny kärlek också: Rustas magträningshjul :).
Så mina vänner, istället för att blogga (när jag väl slitit mig från hjulet) har jag tagit mig ut i spåret två gånger denna vecka... 5 km jogging och 4 km walking första gången och 4 km jogging andra gången!

♥...Så till det viktiga. Idag på träningen var det "ord och inga visor". Janeling hade nämligen tänkt att vi alla skulle ligga däckade 18.30 på fredagskvällen...eller nått :). Skönt för dom som kunde göra det kanske, men jag har suttit med Korpen-Rapporten sedan 07.30 imorse tills 23.55 (med undantag från min fem minuters paus till Statoil för en stooor kaffe!)

Träningen idag bestod i alla fall av lite av varje och självklart fanns den trogne följeslagaren Björkstaven med och i morde tog jag verkligen den GRÖVSTA jag kunde hitta! Moment som kommer kännas i morgon troligtvis: F-E-M vändor uppför Vilstabacken ("löpning" rakt på och baklängeslöpning), jag tror det var fem vändor, i vilket fall var det fler än två med tillhörande BRAK- styrka. En lite rolig men samtidigt jobbig grej är att jag har kommit på vad mina styrkor och svagheter är: Jag är stark baksida lår och i löpningsmomenten, men svag framsida lår och rygg...

Här Fasla, och ni andra som är intresserade har du/ni den fina illustrationen på BRAK som jag pratde om:
(Bild tagen från Instructor Janelings blogg som finns länkad till vänster i denna blogg)

Tro det eller ej, men Jag kör BRAK varje morgon då jag stiger upp från sängen och det är jag rätt stolt över :)...appropå säng. God natt!


BRAK!

Ja det är en samling övningar som vi ska göra varje morgon då vi stigit upp :) BRAK involverar styrka, bla sit ups och ryggres. I morse blev det inget BRAK, däremot blir det LÖP...som i löpning :P. Jag lyckades nämligen övertala Fasla efter en filmkväll igår att vi skulle ta en runda idag!
Jag vet att jag varit riktigt usel på det här med att lägga upp ett kostschema i bloggen :( men jag har faktiskt inte haft tid, veckorna bara flyger förbi tycker jag och dygnets 24 h räcker f*n inte till!?!! Ska dock lägga upp recepten på Raw food vid träning som efterfrågades!

Jag har för övrigt beslutat mig för att införskaffa träningsverktyg nummer 2 från föregående inlägg :) Detta betyder att någon gärna får erbjuda mig skjuts till RUSTA, typ i morgon :)

Nej nu ska jag hoppa i löparskorna och senare blir det innebandy, så gissar på att vi hörs hör först imorgon och DÅ lägger jag ut receptenoch kanske mina nya mått, har hänt lite mer sen sist!

Bild från fredagens träning (Försökte mig på Ida-varianten). Gissa vilken bakdel som är min :P ?!


Hej!


Hjälp!!!

Okej, körde precis lite magträning a la Britney, men jag gillar omväxling, så Brittans magregim är påväg att få ett komplement! Fågan är bara vilken av dessa tre som är mest effektiv? Har ni provat? Har själv provat samtliga egentligen, men aldrig regelbundet.

1. "Ab-roller": Har en fjäder som hjälper en tillbaka till utgångsläget. (Denna, Energetic kostar 200 kr på Intersport)2. "Träningshjul": Har ingen fjäder som hjälper en tillbaka igen, därför något jobbigare än föregående. (Denna 99 kr på Rusta)3. "Ab-Wheel?!": (Pris och inköpsställe ??)Nu är det sängen som gäller!

Viktmanschetter på!

Idag tyckte instructor P. Janeling att jag skulle lägga på lite viktmanschetter vid passet för att nå en högre puls. Det tyckte jag också, så jag följde snällt rådet. Det kändes kan jag säga, att man var tyngre i benen. Men "no pain ni gain", eller hur?! :)

Jag vet inte om jag tyckte att gick lite trögare idag jämfört med förra veckan? Det kan i och för sig bero på det högre tempot, manschetterna eller det faktum att jag gjorde come back igår i innebandy haha (skit kul)! Jag känner mig lite halvt mördbultad i kroppen, på ett skönt sätt dock, så jag får väl vara nöjd ändå!

Idag delade vi med oss av våra mätbara mål, som vi fått intruktioner om att fundera på föregående vecka. Pioter trodde att jag vid sista veckan kunde nå en förbättring med 15 %, därför sa jag 16 % :)! Detta kräver dock mer intervallträning, så någon som är sugen på detta...?

Här kommer lite bilder...


Dagens pass, tror jag...: En variant av "idioten" med styrkeövningar (situps, armhävning, rygglyft, dips)


Dagens pass: Kolonn med två täter (jag först i höger kolonn)


Fystest 1. Jag bredvid Helena i gult


Skidhopp uppför Vilstabacken (jag i täten på denna bild)


Hinderbana (jag i ljusgrå luva och Kristin(e?)...)


Maaage (jag liggandes tredje från höger...ja, eller i alla fall min rumpa)


EFTERLYSNING: Du som är sugen på att intervallträna/löpa i spåret lite, hör av dig!!!

Britney Spears-Abs på en lördag?!

Jag bestämde mig för att tacka nej till alla trevliga inviter denna helg och bara hänga med mig själv...ja och med Brittan då ;)! Satt nämligen och kollade runt på youtube (som för övrigt kommit att bli min nya hobby) och kom över Britney Spears magträningsregim! Nu är det ju inte som så att jag är ett jättefan av hennes musik, men jag tycker hon är rätt cool i hennes sätt...sen så är hon ju faktiskt en mästare på att forma om kroppen (och JA, jag vet att hon har PTs, personliga kockar osv) men i alla fall!
Brittans kroppstyp är inte sådär jäättesmal heller, ingen size zero, vilket jag gillar!

Så...Av den anledningen mina kära läsare, så kommer jag under följande veckor att köra Brittans "Abs-work out" varannan dag (Brittan kör varje dag) för att se om den är så effektiv som det påstås! Så nu sitter jag här, taggad till tusen, svettig och med en härligt krampande känsla i magpartiet av att nyss genomfört Brittans regim. Låten Circus spelas och jag hör Britney sjunga:

"I feel the adrenaline moving through my veins (hah, hah, hah) Spotlight on me and I'm ready to break (hah, hah, hah)
I'm like a performer, the dancefloor is my stage (hah, hah, hah)
Better be ready, hope that ya feel the same (hah, hah, hah)"

Lite så det känns nu, haha. Upp till bevis :P! Ska köpa mig en kamera eller låna brorsans och ta lite "före-bilder" så ni får se skillnaden :)

Resultatet då om några veckor.....månader??!!

För er som också är sugna på en Brittan-bräda, kolla länken nedan och kör hårt ni med :)

http://www.youtube.com/watch?v=Yev3RErAaV4


Ha en trevlig lördagskväll alla!

Hello again träningsvärk!

Han är tillbaka, han är ömmande och ibland på gränsen till smärtande. Ändå är han efterlängtad på något konstigt sätt. Hans namn är träningsvärk!

Igår kväll körde jag armar, axlar, mage och mot slutet även stretch/töjning på ASK med en kompis till mig som är Personlig Tränare. Det var jättekul att verkligen få såndär gryym pump :)! Magövningarna var ren tortyr (kan delvis bero på att jag kört med Army Fitness på morgonen) men väldigt effektiva :)...Jag vaknade av den anledningen alltså med en ofattbar träningsvärk i magpartiet...armarna var rätt möra de med haha!

Detta botades dock relativt snabbt med ett Cirkelgympass kl 10.00 i morse på Korpen. Körde dock lugnt för att mjuka upp musklerna.

Ikväll ska jag göra kostschema och laga en massa mat utifrån det för helgen och kommande vecka som kommer vara sprängfylld med "jobb"relaterade aktiviteter. Jag har nämligen i uppdrag från Korpen att bla utvärdera deras aktiviteter/motionsformer, vilket betyder att jag bör prova dem själv. På Lördag hålls Sweden floor ball cup, arrangerat av Korpen i Vilstahallen med start kl 09.00 och då ska jag vara på plats för att intervjua. På Söndag kör jag förhoppningsvis innebandy med ett Korpentjejlag kl 15.00 och kan förhoppningsvis även göra en intervju då. Nästa vecka kör jag allt från Korpens Wet Belt i Vattenpalatset till Jympa och Boxercise.

Resterande tid av denna helg kommer spenderas antingen i soffan med en bra film eller bok, eller på aktioner med pappsen. Jag är på jakt efter lite shyssta möbler!

Over & out!


Nya värden, ny kropp...beach 2010?!

JUDGEMENT DAY...Nu har jag kommit halvvägs in på träningsprogrammet, dvs tre veckor och vad har hänt sedan jag började? För er som följt mig, så vet ni att jag gjort ett test på ergometercykel under vecka 1 (Läs inlägget: Sådärja). Idag gjorde jag ett till sådant, efter ungefär samma förutsättningar (tränat ett pass innan testet samt cyklat x antal km). Här nedan ser ni mina gamla och nya mått/värden...

Mått DÅ:
Vikt: 64 kg (vågen: hemma) 67 (vågen: korpen?!)
Stuss: 102 cm
Midja (smalaste partiet): 82 cm
Magen (naveln): 95
Byst/rygg (utan BH): 104 cm
Lår: 60 cm
Överarm: 30 cm

Mått NU:
Vikt: 64 kg (vågen: hemma) 67 (vågen: korpen?!)
Stuss: 101/-1 cm
Midja (smalaste partiet): 80/-2 cm
Magen (naveln): 93/-2 cm
Byst/rygg (utan BH): 102/-2 cm
Lår: 59/1 cm
Överarm (bredaste partiet): 31/+1 cm

Alltså, eftersom jag känner på kläder att de sitter lösare men ändå inte gått ned NÅGOT i vikt, har en omfördelning skett, dvs jag har ersatt en del fett med muskler och muskler väger MER än fett för er som inte redan visste detta! Inte illa va, kanske slipper gömma mig i vassen i sommar då, som min vän Vahid brukar säga :P haha. Skämt å sido, detta känns skitbra, speciellt efter bara tre veckor!!!

Resultaten från testen:
Den första bilden visar test 1 och den andra test 2. Den röda linjen visar min hjärtfrekvens, när linjen planar ut når den det s k Steady state. Vid första testet tog detta mig lite mer än 180 sek dvs 3 ½ min. Vid test nr 2, tog det mig bara ca 110 sek, dvs drygt 1 min. Väääldigt enkelt förklarat visar dagens test på förbättringar, även fast mitt konditionstal inte förändrats mellan test 1 och 2. Jag tycker att konditionstalet borde förbättras eftersom jag tycker att jag flåsar mindre...En eventuell felkälla kan vara att vi under morgonen körde mycket ben (joggade baklänges uppför Vilstabacken bla) + att jag cyklade 2.5 km x 3 = 7.5 km innan cykelergometertestet. Sak samma, jag är nöjd iaf!


Dagens träning också...:S

gick jättebra. MEN, jag har kommit till insikten att jag inte ger allt på alla övningar! För mig (som tidigare tävlat i friidrott) kopplar jag den mesta träningen till prestation, att nå slutmåletmed bravur, att "räcka hela vägen" osv, just för att detta behövdes inom fridrott och löpning som jag ägnade mig mest åt!
För hemskt vore det ju att inte räcka, klara av ett fullt pass. Ja visst tänker man så, det gör nog de flesta, men för den saken ska man ju inte fegträna och spara på krafterna, för att man kaanske inte orkar hela vägen annars! Jag tror att många som ägnat sig mycket åt diverse sporter tänker så faktiskt.
Här gäller det för mig (och er andra) att tänka om lite, ge allt hela tiden, våga satsa fullt ut, annars kommer jag inte få de resultat jag vill få, rättelse SKA få :)! Jag kommer därför att puscha mig själv ännu mer i fortsättningen, med start från nu på onsdag och sätta på lite vikter runt fötterna :).

Jag vill känna mig utpumpad (ha rejäl pump) efter ett pass och det gör jag inte i nuläget. Detta märkte jag speciellt då min styrkepartner Anna- Lena, tio min innan passets slut skrek: Men herregud du har ju jättemycket krafter kvar!!! Tack Anna -Lena för sparken i baken!

Självklart tar jag ut mig oredntligt i vissa övningar, men i andra håller jag tillbaka...

Så... "No bullshit, just reality"

"Smaljeans" on, CHECK!

Jag har ju pratat om de här "smaljeansen" nu ett par gånger i bloggen, MEN ni vet ju inte historian bakom dem!

Det var såhär att för en ca 3 ½ år sedan köpte jag dessa som motivationsjeans, dvs jeans som du önskar du kunde ha, men inte riktigt kan ha...haha! De gick ju alltså att få på, men om de satt snyggt var en annan grej :P. Nejdå de satt inte dåligt, men kunde sitta bättre om vi säger så...jag hade tänkt att gå ner ca 3 kg (helst punktförbränna, fast jag VET att detta inte funkar haha) och då skulle de sitta perfekt!!!
Detta var alltså för nästan fyra år sedan och då var det bara liiite litte som fattades, när jag provade dessa för ca ½ år sedan var det lite mer...

NU, idag i skrivandets stund sitter jag med dem på mig :) woohooo!!!! Okej, det fattas lite tills de sitter sådär jättebra och skaver lite mindre vid höfterna, haha...men dessa kunde jag alltså inte knäppa för en månad sen! Det händer alltså grejer här!

Denna historia leder mig in på dagens MOTIVATIONSTIPS från coachen, som också hör ihop med det här med Målbild som vi pratade om under morgonens pass. Målbildsvisualisering fungerar som så att du försöker att visualisera, dvs få fram en bild av dig själv så som du vill se ut och känna när du nått ditt mål. När (viktigt att säga när istället för OM, då ett när förutsätter att du verkligen kommer att klara detta och ett om inte gör det.) du har fått fram den bilden så försöker du göra den tydligare genom att exempelvis lägga till känslor (värdet bakom målet), dofter etc...detta förtydligar som sagt bilden och ger en skärpt fokus, vilket underlättar vägen till målet!

Inom coaching så pratar vi också ofta om Triggers/Ankare/Symbol/Påminnelse. Detta är alltså ett verktyg som "triggar igång" en känsla, påminner oss om vårt mål. Låt mig förklara vad jag menar med ett exempel:
En chef för ett stort företag fick igenom en utvärdering av hans ledarroll reda på att han av sina medarbetare uppfattades som luddig, otydlig i sina direktiv, speciellt i utskickade pm till de anställda. En coach kontaktades för att coacha honom till att bli en bättre ledare och få fram hans inre potential vad gällde ledarskapet. Coachen frågade honom. - När du tänker på ordet otydlig och luddig, vilka associationer får du då som du kan koppla till något fysiskt/materiellt, en symbol (som kan påminna dig om att du är lite luddig, och bör vara tydligare)?. Mannen svarade: - Ja...kanske bomull, för bomull är ju luddigt och då tänker jag på otydlighet... Coachen bad då mannen att fixa fram lite bomull och sätta en tuss vid datorn (där mannen satt och skrev sina pm). Bomullen är alltså mannens trigger/ symbol etc och varje gång han ser den lilla bomullstussen kommer han att automatiskt tänka... och PÅMINNAS OM TYDLIGHET och därmed fråga sig själv: - Är detta tydligt nog, eller behöver jag tänka om här?

På samma sätt kan man använda sig av en trigger/symbol vad gäller träning, kost...Ja, Whatever...för att just skärpa fokus, ge motivation och prestera bättre - samtliga viktiga ingredienser för att nå sin målbild.
Min trigger/symbol är som ni kanske förstått mina "Smaljeans", men jag har fler... :)

Vilken är er trigger/symbol?

En nådd målbild ger i sin tur bättre självkänsla och självförtroende, något som mycket väl kan vara värdet bakom målet (den "rätta" anledningen till din strävan)!

Ännu ett tips:
I morgon i Eskilstuna mellan 17.00 - 20.00 hålls en föreläsning/debatt om "Folkhälsan och maten", som handlar om kopplingen mellan kost, hälsa och sjukdom. Hur håller vi oss friska? Gör fet mat oss sjuka? Vad är LCHF (low carb, high fat)? Föreläsningen gästas av bla Andreas Eenfeldt, ST- läkare i allmänmedicin och hjärnan bakom Sveriges största hälsoblogg: kostdoktorn.se! Föreläsningen hålls i stadshuset i fullmäktigesalen. Det bjuds på avsmakning av ekologiska produkter och förfriskningar. Ingen anmälan krävs och det bästa, DET KOSTAR GRATIS :)! Om ni är osäkra på vart fullmäktige salen ligger så kan ni möta mig vid entren eller kontakta Bibbi Molander på Stadshuset (ring växeln).

Imorrn blir det lite bilder på mig och min progress, samt ett andra cykelergometertest! På onsdag, senast fre kommer mitt kostschema!

Ha en bra dag alla!

Två veckor avklarade!!!

Jag tycker det har gått så grymt fort de här två första veckorna?! Men jag tycker även att det börjar ge resultat och det är skitkul. Jag satte på mig "smaljeansen" i morse då jag kom hem från passet...inte långt kvar nu, blev lite förvånad faktiskt, de kanske tom blir för stora haha...man kan ju alltid hoppas :)!

Örat börjar redan bli bättre tycker jag, inne på tredje dagen av behandling nu, så har jag tur är det helt borta på måndag! Tog grissprutan igår också, fick frossa på kvällen/natten och det kändes som att vänsterarmen inte riktigt orkade hela vägen på morgonens pass, men jag är nöjd ändå!

Morgonens träning: (bry er inte om ordningen, för den har jag faktiskt ingen koll på :S) Uppvärmning i form av Jägarmarsch som vanligt, sedan styrka, löpning i spåret, följt av löpning uppför Vilstabacken: 10 meter upp, stanna, backa 10 steg med hel fot i marken (efter Pioters visselpipa) och så höll vi på så tills vi nådde toppen, svettigt! Vi körde även skottkärran, nån slags form av idioten, hinderbana och en hel del varianter av plankan-övningar, tex omvänd planka. Självklart tajt sammansvettsade med björkstavarna.

Lunch/(middag): Jag har varit duktig och lagat matlådor för flera dagar och fryst in: Kryddig kyckling, fullkornspasta och broccoli med en lätt kall sås gjord på Turkisk Yoghurt och färska örter (som för övrigt fick Tidningen Topphälsas pris för bästa hälsoprodukt 2008). Nästa vecka kommer jag börja skriva mer detaljerat om vad och hur mycket jag äter, ska ta mig tiden att lägga upp ett kostschema för mig och Chrille då!

Trots att jag satte på mig på tok för mycket kläder (och såg ut som en Micelingubbe också haha) så gick det relativt bra idag! TIPS! Var nere på Stadium igår och gjorde ett riktigt kap, 299 kr för ett helt underställsett från Everest! Riktigt sköna och bra i passform. Dessa blev det (finns flera färger att välja mellan, tex rosa.....dock tyvärr ej i mänstorlekar Chrille och Viktor :P):

(http://www.stadium.se/sport/vintersport/klader/097702/everest-w-uw-sht-f09)

(http://www.stadium.se/sport/vintersport/klader/097700/everest-w-uw-pt-f09)

Tips!!! Har ni inget speciellt bokat till i helgen, så besök "Allt för Hälsan" - mässan i Älvsjö, Stockholm somär Sveriges STÖRSTA hälsomässa. Jag har aldrig varit på just den Hälsomässan, men brukar åka på andra, främst Göteborg och Wellnessmässan, mkt bra och antar att de har ungefär samma koncept! På mässan i Stockholm denna helg kan du alltså bla gå på intressanta föreläsningar, träna i grupp, få gratisprover, käka hälsosamt, köpa träningskläder/annnat träningsrelaterat till mycket förmånliga priser OCH träffa Hälsogurun Anna Skipper i egen hög person, haha kul va?! Här hittar du mer info: http://www.alltforhalsan.se/common/category.aspx?id=3785

Vila upp er ordentligt nu i helgen alla, det tänker jag göra!

Nu äre jul igen...

...Justd, nu var jag allt lite rolig haha! Justd med låten Nu är det jul igen, skulle vara familjen Boussards nationalsång ifall en familj kunde ha en sådan :)!

....Oh vilka julkänslor man får när man tittar ut (och JA jag vet att det baaara är november) :) Jag gillar julen, näst efter sommaren är julen den bästa årstiden enligt mig. Jag kan tom lova er att jag detta år, med eller utan följe skall ta mig upp till Midnattsmässan och kanske tom Julottan! Inte för att jag är speciellt religiös, men i juletid tycker jag att det är mysigt.

Sitter just nu på "jobbet", dvs Korpen med "Absolute Christmas" Cd:n skrålandes från högtalarna, Triad med Tänd ett ljus och Wham med Last Christmas, och alla andra bra jullåtar, kan det bli bättre?? Jaaa det kan det....pepparkakorna åker snart fram (ICA har för övrigt börjat sälja Lussekatter) och trots att jag måste begränsa mitt intag till tre stycken så sitter jag här och riktigt myser! Jag bakade både Pepparkakor och Lussekatter förra året, dock inte lika fina som min dåvarande svärmors...men de smakade likadant i alla fall hehe (trots detta blev det mina bakverk som blev kvar sist?!) haha.

Kan knappt vänta tills man får börja spela Fillipin, vilket kan vara ett av världshistoriens mest spännande spel :P. Jag vet inte om det är ett påhittat spel från min familj faktiskt?! I alla fall handlar det om nötter. Får man från nötskålen en nöt som det ligger två nötter i (dubbelnöt), kan man spela Fillipin! Man väljer ut en medspelare, slår vad om något som förloraren måste utföra, bjuda på osv...om han/hon förlorar. Man brukar komma övverens om hur många dagar det måste gå innan spelet får börja (från det att man ätit varsin del av dubbelnöten) samt om telefonen är OK som ett verktyg eller inte. Spelet är enkelt, den som först skriker Fillipin, efter tex tre dagar till sin motspelare, genom telefonen eller ´Live` VINNER!!! Livet är ju ingen tävling, men JAG VINNER ALLTID på detta :). Förresten, Kusin Affe, du är skyldig mig en bio sedan du förlorade Fillipin mot mig för typ 6 år sedan???!!!

OHHH Heelga naaaattt med Loa Falkman nu...jag ryyyser :)

Imorgon är det uppställning i gryningen som vanligt, hoppas det frysit på lite så man slipper rulla runt i slask! Jag funderar på ett Affrodans-pass i eftermiddag, 16.45, men det beror på hur jag känner mig efter grissprutan, som jag ska ta idag :S!

Åter till mitt rapportskrivande...


Ett tidigt Feliz Navidad till er alla!
Uppdatering!

Jo, det var en öroninflammation jag hade :(. Enligt distriktarn hade jag en "kraftig svullnad och rödhet på den inre högra hörselgången"....ja eller nått sånt, i alla fall såg den inte fin ut sa hon! Fick droppar utskrivet som ska droppas i örat 3 gånger om dagen (2-4 droppar). Hjälper inte detta blir det öronläakren...men jag fick träna :D....så länge jag inte får feber....


(I bilden ovan ser ni övningen höga knän somvi gjorde idag. Mig hittar ni med mörkblå mössa bredvid killen i neongrön/gul mössa mitt emot tjejen i rödaktig mössa. Krångligt, flummigt....brukar bli så när jag beskriver haha...Ser ni mig inte? Jag finns där i alla fall...)

Byee byee

Lyckades hon sätta klockan rätt!?

Jaaaaaa det gjorde hon :)! I morse "betalade det av sig" att träna på det här med klockan och digitaltid, vaknade nämligen i tid denna härliga onsdagsmorgon ;P!

Laddade upp ordentligt: Frukost 1 -  En surdegssmörgås med 1 kokt ägg, och en med kalkon, havremjölk och ½ GUL (stor)banan, till det en slurk kaffe! Jo ni hörde rätt.....Evelina B G har vid 24 års ålder börjat med kaffe??! Det ska dock inte vara vilket kaffe som helst, man är ju en finsmakare, Karls Kaffe Kenyarostat ska det vara haha!

Körde på rätt bra idag, så gott jag kunde i alla fall :). Jag har nämligen högst sannorlikt dragit på mig en öroninflammation och ska till distriktsköterskan lite senare idag för undersökning! Ni som känner mig vet att jag nästan aldrig blir sjuk (peppar, peppar) och då menar jag verkligen det...sist jag veeeerkligen var sjuk, dvs febrig och sängliggande var för ca 6-7 år sen, så ni kan förstå min frustration över att detta händer just nu!
Detta är dock inte så konstigt, det är förkylningstider, jag har slarvat med kosten föregående månad och på det ligger jag i Arméfitnessträning - basiluskernas "Prime Time", typ...

Ehh bara att *hålla tummarna*, så länge som jag inte har feber eller märker av det avseevärt, var det ingen fara att träna sa kvinnan på Sjukvårdsrådgivningen!

Så till det viktigaste: Dagens träning: Uppvärmning i form av Jägarmarsch, (lite högre tempo denna gång) med verktyget björkstav....jag siktade in mig på den grövsta björkstaven jag kunde se. När jag tänker efter var den nog mer lik en stock än en stav haha! Detta följdes upp med situps och diverse andra styrkeövningar varvat med löpning i spåret, bra tempo, känns som att man orkar liiite liiite mer denna vecka! Väl uppe på Vilstabacken var det återigen styrke -och krälövningar, det såg mycket bra ut hos samtliga :)!
Nere igen var det bara att ta tag i sin bästa vän igen, dvs björkstaven/stocken och i par ägna sig åt armövningar, bla dips, övningen bära en man på ryggen och idioten. Självklart var det jobbigt, men faan så kul :)!

Frukost 2: Eftersom glykogendepåerna, dvs kolhydratlagren i kroppen tömms relativt snabbt vid hård träning, efter ca 1 ½ (till fyra, har jag även läst, men jag tror på det första av dem) timme, är det viktigt att ladda med kolhydrater (och protein, självklart) efter träning. Det som händer om man inte gör det, är att kroppen som måste ha bränsle "tar av" muskler, eftersom muskler faktiskt är det bränsle efter kolhydrater som är lättast att "ta av" så kroppen kan få energi. Så ladda med kolhydrater och självklart protein, eftersom protein är det som musklerna byggs upp utav, enkelt uttryckt!

Jaja, jag laddade med ägg och BRUN banan (inom 15 min efter avslutad träning). Varför BRUN, tänker kanske somliga nu?! JO, en brun banan räknas som en snabbare kolhydrat än en gul då den har ett högre Gi-värde, vilket betyder att sockret, fructosen (fruktens egna socker) snabbare når blodet, enkelt uttryckt...Detta betyder således att kroppen snabbare får bränsle/energi.....återigen, enkelt uttryckt :). När kroppen fått bränsle så kan återhämtningsprocessen också börja.....förstår ni kopplingen:) ?!


Så välj BRUN, "BANANAS ARE NOT (only) FOR MONKEYS"!!!


Frukost 3: Lite fiberberikad gröt, havremjölk, egengjord äppelmos!

Till Lunch blir det nog en enkel omelett och till middag, världens godaste sallad vars recept jag snott från Malin & Erik ;). Kan lägga upp dessa senare!

Jag om en sådär 6 veckor...:P


Ha en strååålande dag alla!!!//Evelina

Detta missade jag...Och lite till....Bra jobbat!
Bara för det lovar jag att vara före Pioter på onsdag och köra extra hårt som kompensation :)

Förutom min utdragna skönhetssömn i morse har dagen varit bra. Kom precis hem från en föreläsning jag hade för Eskilstuna Basket om betydelsen av -och sambandet mellan kost, träning och coaching! Det var jättekul och gick väldigt bra tycker jag, fick en del halvkniviga frågor, så det var jättekul med vakna och intresserade tjejer :)!

Ha det fiiint!

Faaan!

Man ska inte svära i tv, radio...eller i bloggar, jag vet det, men nu är jag riktigt irriterad! Steg upp direkt då klockan ringde, tror tom att jag redan var vaken. Jag klädde på mig och käkade en rejäl frukost medan jag lyssnade på radion...: "- Klockan är nu två minuter över sex och det är måndag!"...Jag börjar skratta lite tyst och tänker, ha där sa du allt fel, klockan är ju bara två minuter över fem...jag väntar på att han ska komma på sitt misstag, ursäkta sig och säga att den naturligtvis bara är fem, men då sätter han på en låt...!?

Nu börjar jag bli fundersam så jag går iväg efter mobilen....GAHHH! Radioprataren har rätt, kl är f*n lite över sex!!! Jag inser snabbt att jag satt kl på 05.40 istället för det tänkta 04.40. Okej att jag är totalt lost då det kommer till det här med siffror och matematik, men klockan borde jag väl åtminstone lärt mig vid 24 års ålder??!

Det är ingen idé att sätta sig på cykeln och tresstrampa till Vilsta, truppen kan ju vara i skogen. Nu förstår ni min irritation och att jag är fullt berättigad till att vara obsen och skriva svordomar i bloggen, eller hur?!

Så nu sitter man här, klarvaken, laddad och påklädd i min Army Fitness t-shirt. Det blir till att ge sig ut i spåret lite senare, någon som är sugen?

//Tidsoptimisten...


RSS 2.0